CEVDET TÜTÜNCÜ

CEVDET TÜTÜNCÜ

CHP

Sevgili dostlar, liderlik yeni hedefler belirlemek ve bu hedeflere ulaşmanın yollarını, çarelerini bilmekle ve uygulamakla sonuca ulaşacağına inanılan insanların kişiliklerinde topladıkları özellikleriyle ortaya çıkan bir olgudur. Bu özellikleri taşıyan bir insanın konuşma, tavırlar ve uygulamalarıyla karşısındakini etkilemesi neredeyse kendiliğinden olagelmekte ve  fark edilmesine sebep olmaktadır.

Yeni ve açık fikirler oluşturarak toplumu ilkelere ve kendine inandırmak, vadettiği umutların gerçekleşmesini sağlamak, elde ettiği mutlu sonucu paylaşarak farklılık oluşmasına fırsat vermemek liderin özellikleri arasındadır.

Ancak her zaman mutlu sonuçlar olmayabilir…

O takdirde derleyici, toparlayıcı nitelikleriyle moral bozucu sonuçlara meydan vermemek liderin özellikleri ve görevleri arasında olmak durumundadır. 

Lider, geçmişi analiz ederek onun ışığında amaca ulaşmanın, yeni ufuklara açılacak yollarda yürüyerek geleceği hesap etmekten geçtiğini bilir.

Olabilecek en iyi koşullarda görevini yapmış insanların gönül rahatlığı içinde ve her halükarda sonucun  gereğini tereddüt etmeden yerine getirmenin makul olduğunu idrak eder !

Verdiği sözlerle edindirdiği izlenim karşısındaki tutum ve davranışları çelişmez.

Değerli okurlar, Türkiye’nin ana muhalefet partisi CHP’nin (Kuruluş–09.Eylül.1923) demokrasinin kurallarını tavizsiz uygulamakla ilgili verdiği görüntüye rağmen, üç büyük genel seçimi kaybettiği halde yeni amaçlara yönelerek yeni umutlar vaad edememesi ve hayal kırıklığından kurtulamaması  sonucunda ana muhalefet partisi olarak içinde bulunduğu durum düşündürüyor…   

Demokrat olmak iddiasındaki bir partinin başarısı yine kendi iddiasının arkasında koşulsuz ve tavizsiz durmasıdır..

Kendisine bel bağlayan milyonları hayal kırıklığına uğratmakla ve ne yapacağını bilemeyen muhalefet durumundaki yılların partisinin, neredeyse her şeye yeniden başlamak durumundaki görüntüsünün kendisi için şanssızlık olduğu kadar Adalet ve Kalkınma Partisi için  de şans olduğunu söylemek yanlış olmaz !..

Esen kalın.                

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
CEVDET TÜTÜNCÜ Arşivi