ÖZER BATTAL

ÖZER BATTAL

Bu Sezon Otelcileri Neler Bekliyor?-2

Bu gibi durumlarda, web sitenizden gelen rezervasyonlara tanımlayabileceğiniz indirimler ile sadık misafirlerinize yapacağınız kişiselleştirilmiş promosyonları birleştirebilir ve misafir sadakatini garantileyebilirsiniz.

İş Yükünü Hafifletecek PMS İhtiyacı

Çalışanlarınız yerini aldı, rezervasyonlar yapıldı ve misafirleriniz işletmeye giriş yaptı. İşiniz burada bitti mi? Tabii ki, hayır. Asıl eğlence şimdi başlıyor. Yaz dönemi ortaları ve bayramlar gibi misafirler sayınızın en çok olduğu zamanlarda, en çok ihtiyacınız olan araç, işlerinizin tamamını otomatize eden bir PMS olacaktır. Rezervasyon anından check-out işlemine kadar kusursuz ve uçtan uca yönetim için, otel yönetim sisteminizi çok dikkatli seçmelisiniz. Misafir segmantasyonu, memnuniyet yükseltmek için e-pazarlama stratejileri, ek hizmet alanlarında gerçekleşen işlemler için gelişmiş entegrasyonlar gibi çeşitli özellikleri tek merkez üzerinde toplayan bir PMS, bu sezonun vazgeçilmezi olacak. Ayrıca, bu yılki tatil sezonunu geçmiş yıllarla karşılaştirebilmek ve ileriye yönelik stratejilerinizi belirlemek için gelişmiş bir raporlama sistemi de ihtiyaçlar listesinde yer alıyor. Siz hiç mi tatil yapmayacaksınız? PMS ile işletme sahibi bir otelci olarak, raporlarınızı, nerede olursanız olun, istediğiniz zaman uzaktan cep telefonunuzdan görüntüleyebilirsiniz.

Ek Hizmet Talepleri

Oda konaklamalarının haricinde plaj, restoran, toplantı ve konferans odaları, Spa&Wellness ve Fitness salonu gibi ek hizmet alanlarının da yoğun olacağını gözden kaçırmamak gerek. Havaların ısınmasıyla, seminerler ve fuarlar oldukça yaygınlaşmaya başladı. Pandeminin de bitmesi, bu tür iş amaçlı etkinlerin daha da artmasına neden oldu. Bu nedenle, toplantı ve seminer odalarının kiralanması dışında, yine aynı amaçla gelen misafirlerin SPA ve spor merkezlerini de kullanması oldukça muhtemel diyebiliriz. PMS’inize entegre bir ek alan rezervasyon ve geçiş kontrol sistemleri bu dönemin yine vazgeçilmezleri arasına girecek. İş yükünü en aza indirmek, misafirlerinizin kullandığı tüm alanları ve harcamalara yönelik işlemleri otomatize etmek için en kısa süre içerisinde iyi bir Spa&Spor merkezi programı edindiğinizden emin olun.

Özetle, havaların da ısınmasıyla yaz tatili sezonuna tam anlamıyla girmiş bulunmaktayız. Şimdi sezonun otel sahiplerine ne getireceğini değinmişken, bir yerlerde tatilciler çoktan havlularını şezlonglara sermiş, güneşin keyfini çıkarmakta. İşler turizm sektöründe yoğunlaşırken, otelcilere de teknolojiyle yönetilmiş bol ve keyifli kazançlar  dilerim. 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
ÖZER BATTAL Arşivi