CEVDET TÜTÜNCÜ

CEVDET TÜTÜNCÜ

CAHİL, İLKEL ve KURNAZ

Sevgili dostlar, kurnazlık cahil olan insanı bilgisizliği nedeniyle içine düştüğü zor durumdan kurtarmak için başvurulan ve ahlaksızlıkta sınır tanımayan bir taktiktir. Bu nedenle haksız yere itham etmek, yalan ve iftirayı da içinde barındırarak bu yola başvuran birisi için utanma ve arlanma duygusu oluşturmaz…

Kendini politikacı sanan, kimsenin ismini cismini bilmediği birisi eline Kur’an-ı Kerim’i alıp Danimarka’dan İsveç’e geliyor ve akla mantığa sığmayan çirkin bir eylem gerçekleştiriyor..

  • Eylemini kendi ülkesinde de yapması mümkün iken, şu anda NATO’ya girmek için müracaatta bulunması nedeniyle Dünyanın gündeminde olan İsveç’i seçiyor. 
  • Haklı nedenlerle, İsveç’in NATO’ya girmesine karşı tavır sergileyen ve bu duruşuyla Dünya siyasetinde ve kulislerinde kendisinden söz edilen Türkiye’nin İsveç Büyükelçiliği’nin önünü seçiyor. ( Oysa başka bir Müslüman ülkenin büyükelçiliği olabilirdi.)
  • İnsanların en hassas olduğu din konusuna ve onun da en çok inanan mensubunun olması nedeniyle Müslümanlığa yöneliyor. 
  • Daha çok ses getirerek kendisinin tanınmasını sağlamak için de bir tek kelimesini ve anlamını bilmediği belli olan Kur’an-ı Kerim’i yakmak gibi son derece ilkel ve cahilce bir harekette bulunuyor.

 Yaptığı eylem, bilgi ve kültür noksanlığı nedeniyle kendisini ifade edememenin ve basiretsizliğin en uç noktasıdır..  

            Kur’an-ı Kerim bundan 1400 yıl önce İslam Peygamberi Hz. Muhammed’e (SA) tebliğ ile ortaya çıkmış eşi emsali olmayan, içinde halen açıklanamayan pek çok gizi barındıran ve bütün insanlara özetle iyiliği, doğruluğu ve dürüstlüğü, temizliği emreden, kutsal bir öğreticidir.

  • Yakmak için bunun neresinde, nasıl bir kötülük gördü ? Bunu ileri sürmesi imkansız. Çünkü okumadığı için içeriğini bilmiyordu. 

Cahildi !..

  • İçinde onca yararlı bilgiyi barındıran, sosyal yaşantıyı iyilik ve güzelliğe yönelimle dizayn eden bir kitabı kültürlü bilgili bir toplumun yakmasının imkansızlığından  bahsedilirken yaktı.

İlkeldi!.. 

  • Başlangıcı ve sebepleri dikkatten kaçırarak doğrudan sonuca yöneldi.

Kurnazdı !..

Umarım dikkatinizi çekmiştir, gazeteci arkadaşlarımız tarafından istense onun

bütün şeceresini ortaya çıkarmak mümkün iken, gazete ve televizyonlarda yalnızca adı ve Danimarkalı ırkçı birisi olduğunun dışında bilgiye yer verilmedi.

Çünkü sansasyonel bir eylemle basını kullanarak şöhret olmak isteğini anlamak zor olmadı…

Bunlar, bu düşünceyi taşıyanların başvurdukları yöntemler kendilerine umdukları faydayı sağlamaz... Olsa olsa suçlu ve çirkin eylemler arşivinde kirli ve akılsızlığa hizmet eden bir not olarak kalır…  

Esen kalın.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
CEVDET TÜTÜNCÜ Arşivi

ÜLKEM

27 Aralık 2023 Çarşamba 09:22