M.ALTAY TÜTÜNCÜ

M.ALTAY TÜTÜNCÜ

SORUMLULUK, DUYARLILIK VE MEMNUNİYET

Sevgili okurlar,

Geçtiğimiz günlerde daha önce de ziyaret ettiğim güzel bir şehrimizin öğretmenevine yemek yemeye gittim. Gerek aşçılar gerekse çalışanlar geçmiş tarihlerde müşteri memnuniyeti sağlarlarken bu kez aynı memnuniyeti benim açımdan maalesef sağlayamadılar, çünkü uyarmama rağmen baktım ki sipariş ettiğim yemeğin gramajına dikkat etmemişler ve sanki bir parçasını da ısırılmış gibi tabağın içerisine koymuş bir şekilde masama getirmişler. Tabii ki bahsettiğim durumlar karşısında moralim bozuldu garsona durumu ilettiğimde bir şey diyemiyorum şeklinde cevap aldım neyse bir şekilde yemeğin o kısmını yemeden geri iade ettim ücretimi ödedim canım sıkkın bir şekilde bulunduğum ortamı terk ettim ancak yapılan bu davranışa yönelikte büyük bir sorumsuzluk, saygısızlık ve duyarsızlık gözlemledim ayrıca birkaç kişiye daha benzer davranışlar böyle bir ortamda yapılsa neler olur acaba şeklinde düşündüm açıkçası.

Peki ben böyle bir olumsuzluğu yaşadığım gün, eğer bilinçsiz ve sonunu düşünmeyen cahil duyarsız bir insan olsaydım neler olabilirdi acaba?

Tatsızlık çıkarabilirdim...

Resmi yazıyla ilgili bakanlığa şikayette bulunabilir ceza verilmesine neden olabilirdim...

Belki de fiili olarak kavga çıkararak bedensel veya sözlü şekilde zarar verebilirdim v.s...

Sevgili okurlar, bir anlık bilinçli ya da bilinçsiz sorumsuzluklar bakınız ne sonuçlar doğurabiliyor...

Sorumluluk ve duyarlılık o kadar önemli değerli kavramlar ki bütün insanlığın memnuniyetini, uzlaşmayı ve iyi bir iletişimi sağlayan temel değerlerdir.

Bu yüzden kendimize yaşatılmasını istemediğimiz hiçbir şeyi başkalarına yaşatmamalı, empati oluşturmalı, görevlerimizi memnuniyet derecesinde yerine getirerek huzuru ve sükuneti sağlamalı, ayrıca sorumluluklarımız doğrultusunda gereken duyarlılıkları göstermeliyiz.

Mutlu kalın...

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
M.ALTAY TÜTÜNCÜ Arşivi