SELAHATTİN ÖZTÜRK

SELAHATTİN ÖZTÜRK

YÜRÜYÜŞ YOLU

İnsanlığa, Müslümanlara GÜVEN içinde yürünmesi gereken doğru yolu, Alemler için Rahmet kitabı olan Kuran'ı Kerim  göstermektedir sadece.

İman ederek bu yola giren kul, İmanın gereği olarak her türlü iş ve ilişkilerinde Kur'an Hükümlerine uymakla Mükelleftir. Oku? emrine muhatap olan her kul, Mükellefiyetlerini(Kuran'ı Meal ve Tefsiriyle, peygamberin hayatını da) okuyarak çok rahat öğrenebilir. Bu durum Kul'a bilmesi gereken  her şeyi, her konuyu öğretmiş olur. Hayatının sonunda, Hesap  gününde kendisine sorulan sorulara kolay cevap vermesine de yardımcı olur Allah'ın merhametiyle. Tabi bir şartla.(İman sorumluluk gerektirir)prensibi gereğince SORUMLULUKLARININ bilincinde hareket ederek.

Eğer yapması gereken Vazifelere ölü taklidi yapar, sağırlık gösterirse, yani, kendisine "Çirkin ve kötü şeyler  emreden "Şeytanın emrine girerse, o zaman işler değişir. Allah'a asiliğin Hükmüne tabi olur. Bu duruma düşen insana sadece üzülünür.

İman eden kul, "İyi ve güzel işler" yapmalı, İlişkilerini, Çevresini doğru kişilerden seçmelidir. Korkulara karşı güven için, Allah'a tam teslimiyet göstermeli, Salih ameller işlemelidir.

Dünyada ebedi yaşama yoktur. Hesap günü mutlaka gelecektir. O gün için kişinin en büyük düşmanı CAHİLLİKTİR. Cahilliğin panzehiri de, Egemenliğin sadece  Allah'a  ait olduğu bilinciyle, her türlü  kibirden uzak durarak, Göklere ve yerlere güzellik veren Allah'ın NUR'U Önünde tazim göstermektir.

CUMA BAYRAMINIZI TEBRİK EDERİM. Bütün  kardeşlerimin her türlü dertlerine devalar, borçlarına  edalar, hastalarına ve hastalıklarına şifalar temennisiyle, Selam, sevgi ve saygılarımı sunarım. Allah'a emanet olunuz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SELAHATTİN ÖZTÜRK Arşivi