CEVDET TÜTÜNCÜ

CEVDET TÜTÜNCÜ

DÜNYA FUTBOL ŞAMPİYONASI

Sevgili dostlar, insanın dünyaya gelmesiyle birlikte başlayan yaşam mücadelesi, olağanüstü çabalarla hayatının her anını kapsayan ve şekillendiren bir kazanım olarak başarı hanesine yazılıyor ya da bunun tersi bir sonuçla silinmez izler bırakıyor. 

Durağan bir hayatı kendi yeteneklerine uygun görmeyen insan, yaşadığı süre içerisine pek çok güzel çalışmayı sığdırmak becerisini göstererek sevinç, mutluluk ve başarı tablosunu hayatının her anında gündemde tutmakla, akıl ve yeteneklerini değerlendirmek gibi bir üstünlüğü de ortaya koyabilmiştir.

Zaman zaman düzenlenen karnavallar, çeşitli eğlence düzenlemeleri yaşantının içinde kendine has bir moral motivasyonunu ortaya koymakla birlikte, daha üst seviyede etkinliklerin ilk kez M.Ö 8. yüzyılda olimpiyat oyunları olarak spor karşılaşmaları şeklinde orta çıktığını görmekteyiz.

Her yarışmada bir öncekinden daha ileri düzeyde başarılar elde edilmesi, insanoğlunun kendinde bulunan yeteneklerini keşfederek daha da geliştirmesi sonuçlarını doğurmaktadır.

Yarışmalarda elde edilen dereceler, kendine güveni en üst noktalara taşıyan azim ve çalışmanın ürünü ve mutluluğun, gururun sembolü olarak tarihlere yazılmakta.. 

Öyle ki, başarı yalnızca yarışanı değil, onunla birlikte arkasındaki yüzbinlerce insanı da coşku ve sevince sürüklemektedir. 

Bunun tadını alan, keyfine varan insanoğlunun yarışmaları çeşitli branşlara ayırarak ve zamana yayarak periyodik sürelerle yaşantısını renklendiğini söyleyebiliriz.

Elbette bütün spor branşları kendine has ayı bir çalışmayı gerektiren ve hepsi de ayrı bir heyecanı kendi bünyesinde ortaya koyan yarışmalar olmakla birlikte, futbol daha çok sayıda kitleleri etkileyen bir branş olarak ayrıcalık taşımakta.

         AFC ( Asian Football Confederation ) Asya, CAF ( Confederation of African Football ) Afrika, CONCACAF ( Confederation of North, Central American and Caribbean Association Football ) Kuzey Amerika, Orta Amerika, Karayipler, CONMEBOL (Confederacion Suda mericana de Futbol) Güney Amerika, OFC ( Oceania Football Confederation ) Okyanusya, UEFA ( Union of European Football Associations ) Avrupa kıta ve ülkelerinin bağlı olduğu futbol federasyonlarının hepsini temsil eden FIFA ( Federation Internationale de Football Association – Uluslar arası Futbol Federasyonları Birliği ) dünya futbol karşılaşmalarını temsil ve tertip etmektedir.

Değerli okurlar, her seferinde büyük yetenekler ortaya çıkaran ya da dünya çapındaki klas futbolcuları izleme olanağı bulduğumuz ve bu yıl 22. düzenlenen FIFA Dünya Kupası 20.Kasım.2022 günü Katar’da başladı. 

Bir kez daha 20 gün boyunca bütün dünyayı meşgul edecek şampiyonada kimileri sevinecek, kimilerini de üzülecek..

 Gerçek olan şu ki azmin, çaba ve çalışmanın sahnelendiği büyük organizasyonda turnuvada yer alan bütün ülkelere başarılar dileriz..

Esen kalın.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
CEVDET TÜTÜNCÜ Arşivi

ÜLKEM

27 Aralık 2023 Çarşamba 09:22