Türkiye "dijital yüzyıla" yerli ve milli teknolojilerle adım atacak

Türkiye "dijital yüzyıla" yerli ve milli teknolojilerle adım atacak
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Karaismailoğlu, "Yerli üretim çalışmalarını hızlandırdığımız 5G teknolojisinde gelecek yıl önemli bir yol katetmeyi hedefliyoruz. 5G teknolojisiyle yüksek kapasitede mobil internet hizmeti kullanılmaya başlanacak." dedi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, teknolojiyi sadece kullanan değil, aynı zamanda üreten bir ülke olma hedefi doğrultusunda, "dijital yüzyıla" yerli ve milli çözümlerle gireceklerini ifade ederek, 2023'te yerli üretim çalışmalarını hızlandırdıkları 5G teknolojisinde gelecek yıl önemli bir yol katetmeyi hedeflediklerini, ilk yerli haberleşme uydusu Türksat 6A'yı da uzaya fırlatmaya hazırlandıklarını bildirdi.

Bakan Karaismailoğlu,  sorularını yanıtlayarak, başta bilgi ve iletişim teknolojileri olmak üzere teknoloji dünyasında hızlı değişimler yaşanırken, Türkiye'de de yeni ürün ve sistemler geliştirilerek kullanıma sunduklarını belirtti.

Bugün gelinen aşamada nesnelerin internete bağlandığı, cihazlar arası iletişimi sağlayan, farklı verileri gerçek zamanlı işleyebilen ve analiz etme özelliğine sahip makineler arası iletişim (M2M) ve nesnelerin interneti (IoT) gibi teknolojilerin daha da önem kazandığını vurgulayan Karaismailoğlu, "Türkiye Yüzyılı vizyonu çerçevesinde, teknolojiyi sadece kullanan değil, aynı zamanda üreten bir ülke olma hedefimiz doğrultusunda, dijital yüzyıla yerli ve milli çözümlerle adım atacağız." ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.