Tekvandoda Hedef En Az 5 Madalya

Tekvandoda Hedef En Az 5 Madalya
Azerbaycan'da bugün başlayacak Avrupa Tekvando Şampiyonası'nda 8 kadın, 8 erkek sporcuyla mücadele edecek Tekvando Milli Takımı, en az 5 madalya ile ülkeye dönmek istiyor.

Azerbaycan"da bugün başlayacak Avrupa Tekvando Şampiyonası"nda 8 kadın, 8 erkek sporcuyla mücadele edecek Tekvando Milli Takımı, en az 5 madalya ile ülkeye dönmek istiyor.

 

Tekvando Federasyonu Başkanı Metin Şahin,   yaptığı açıklamada, 2012 yılında zirve yapan tekvando branşının bu başarısını sürdürmek için var güçleriyle çalıştıklarını söyledi.

 

Londra Olimpiyatları"nın hemen ardından "Rio 2016"nın hazırlıklarına başladıklarını ifade eden Şahin, olimpiyatlarla ilgili bir takım kota değişikliklerine gidildiğini belirtti.

 

Grand prix müsabakaları, dünya ve avrupa şampiyonaları ile bazı turnuvalardan alınacak puanlarla sporcuların 8 sıklette olimpiyatlara gitmeye hak kazanacağını anlatan Şahin, şunları kaydetti:

 

"Biz de bu çalışmanın hazırlığına başladık. Turnuvalarda, ilk 16"daki çok önemli sporcularımız mücadele etti ve daha da edecek. Bu süreç 2016"nın başına kadar sürecek. Olimpiyatlara daha fazla kotayla gitmek için onları teşvik edeceğiz. Öncelikli hedefimiz; Avrupa Şampiyonası"nda başarılı olmak. Çok zor bir şampiyona olacak. 50 ülke katılıyor ve bunlar İspanya, Almanya, Fransa, Rusya, Hollanda, Belçika gibi olimpiyatlarda başarılı olan ülkeler. Bunların sporcuları birçok kategoride çok başarılı. Biz de burada en az 5 madalya alırız. İnşallah 8"e kadar gitmek nasip olur. Çocuklarımızın başarılı olacağına inanıyorum. İyi bir şampiyona çıkar diye ümit ediyorum."

 

- "Sadece bir olimpiyatla kalmasın istiyoruz"

 

Olimpiyat ikincisi milli tekvandocu Nur Tatar ise 2012 Londra Olimpiyatları"nın ardından bir geçiş süreci yaşadıklarını, bu süreçte vücudunu biraz spordan uzak tuttuğunu aktardı.

 

Dünya Şampiyonası"ndan madalyasız döndüğünü ve bunun kendisi için çok kötü olduğunu ifade eden Tatar, "Ayrıca çok güzel bir hırs da oldu. Ondan sonraki bütün uluslararası maçlardan madalyalarla döndük. Şimdi önemli bir Avrupa Şampiyonası var. Çok iyi hazırlandık. Uzun süreli bir kamp dönemi geçirdik ve çok sıkı antrenmanlar yaptık. İnşallah ben ve 15 arkadaşımız altın madalyalar ve en iyi derecelerle Türkiye"ye dönmek istiyoruz" diye konuştu.

 

Hedeflerinin; bu şampiyonalarda en iyi sonuçları alarak Rio"da yarışmak olduğunu vurgulayan Tatar, sözlerine şöyle devam etti:

 

"2016"ya kadar grand prix maçları var. Bu büyük turnuvalarda iyi puanlar alıp olimpiyatları garantilemek istiyoruz. Sadece bir olimpiyatla kalmasın temennisindeyiz. Rio"dan da olimpiyat madalyası getirmek istiyoruz. İnşallah tekvandonun kotası artacak ve daha çok sporcuyla katılıp daha çok madalya alacağız. Hepimiz Türkiye"nin en iyi sporcularındanız. Herkesin kendi sıkletinde bir hedefi var. İnşallah herkes madalya alır."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.