Koç Festte Basketbol Finalistleri Belli Oldu

Koç Festte Basketbol Finalistleri Belli Oldu
Türkiye Koç Fest Üniversite Spor Oyunları’nda büyük heyecan sürüyor. 10 ilde yapılacak finallerin Mersin durağında kıyasıya rekabetin yaşandığı basketbol maçları tamamlandı. Mersin Üniversitesi’nde 5 gün süren büyük mücadelelerin sonucunda bayanlarda Erciyes Üniversitesi, erkeklerde ise Hacettepe Üniversitesi şampiyonluk kupasını kaldırdı. Birinci olan takımlar 19- 23 Mayıs tarihleri arasında Tokat’ta Gaziosmanpaşa Üniversitesi’nde yapılacak Süper Lig’e Yükselme maçlarına katılmaya hak kazandı.

Koç Topluluğu’nun desteğiyle düzenlenen ve bu yıl 10 şehirde gerçekleşecek olan Koç Fest finallerinin Mersin ayağı sona erdi. Yıl boyunca 185 üniversiteden 22 bini aşkın sporcunun 46 branşta yarıştığı Koç Fest"in Mersin Üniversitesi’nde gerçekleşen finallerinde, basketbolda Süper Lig’e yükselme müsabakalarında oynamaya hak kazanan takımlar belirlendi.

 

Büyük çekişmelere sahne olan Mersin Üniversitesi’ndeki bayan basketbol müsabakalarında son maçlar Mersin Üniversitesi-Erciyes Üniversitesi ile Hacettepe ve Mustafa Kemal Üniversitesi arasında oynandı. Heyecanın hiç eksik olmadığı maçlarda Mersin Üniversitesi’ni 65-69 yenen Erciyes Üniversitesi şampiyonluk kupasını kaldırarak Süper Lig’e yükselme müsabakalarında oynama hak kazandı. Mersin Üniversitesi aldığı mağlubiyet ile turnuvayı ikinci olarak tamamlarken, Mustafa Kemal Üniversitesi 60-46 yenen Hacettepe Üniversitesi ise üçüncü oldu.

 

Kıyasıya rekabet erkeklerde devam etti

 

Türkiye Koç Fest Üniversite Spor Oyunları’nda Erkekler Türkiye Üniversiteler Basketbol 1. Lig karşılaşmalarında ise 5 takım yarıştı. Süper Lig’e çıkabilmek için takımların tüm hünerlerini ortaya koyduğu maçlarda Çağ Üniversitesi’ni 69-57 yenen Hacettepe Üniversitesi oynadığı tüm maçları kazanarak şampiyon oldu ve Süper Lig’e yükselme maçlarına adını yazdırdı. Atılım Üniversitesi ise tek maçını Hacettepe Üniversitesi’ne kaybederek şampiyonayı ikinci sırada tamamladı. Çağ Üniversitesi ise üçüncülük kupasını aldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.