Altın' Değerinde Müşavirlik

Altın' Değerinde Müşavirlik
Halterde, kadınlar 48 kiloda olimpiyat ikinciliği bulunan Özkan, 'Dünya Şampiyonası'nda altın madalya hedefliyorum. Başarırsam müşavir kadrosu da alabileceğim' dedi.

Kazakistan"ın Almatı kentinde 6-16 Kasım tarihlerinde düzenlenecek Dünya Şampiyonası"na hazırlanan Sibel Özkan, yaptığı açıklamada, hazırlık sürecini ve hedeflerini anlattı.

 

Çalışmalara 2 ay önce başladığını vurgulayan Özkan, "2013"teki Akdeniz Oyunları öncesi doğum yapmıştım ve oyunlara sadece 1 ay kala hazırlanarak katıldım. Böyle olunca ayak bileğimden sakatlık geçirdim. O günden beri hem bebeğimi büyütmek hem de tedavi için spora ara vermiştim. Son iki aydır çalışıyorum" diye konuştu.

 

Tedavisinin uzun sürdüğünü ve yeni yeni toparlanmaya başladığını kaydeden milli halterci, bu kez de omuzlarından rahatsızlandığını, zaman zaman ağrısı olduğunu söyledi. Tedavi sürecinde antrenmanlarına devam ettiğini ifade eden Özkan, şöyle devam etti:

 

"Kendimi iyi hissediyorum. Ağrı sızı olur, sorun değil. Antrenmanlardaki dereceler güzel. Son olarak Asya Oyunları"nda 48 kilo koparmada 88, silkmede 107 kilo kaldırıldı. Benim son derecelerim koparmada 90, silkmede 112 kilo. Altın madalya için mücadele edeceğim. Şampiyona, 2016 Rio de Janeiro Olimpiyatları"na kadro verecek olması nedeniyle de büyük önem taşıyor."

 

"Müşavir kadrosu alırsam kafam rahat olacak"

 

2008 Pekin Olimpiyatları"ndaki ikinciliğinin yanı sıra Avrupa ile Dünya Şampiyonalarında dereceleri ve rekorları bulunduğuna dikkati çeken Sibel Özkan, başarıyla dolu kariyerine rağmen kendisine bir sponsor bile bulamadığını söyledi.  

 

Devletin sağladığı kadro imkanından faydalanmak için çabaladığını ve müşavir kadrosunu aldığı takdirde kafasının daha rahat olacağının altını çizen Özkan, "Dünya Şampiyonası"nda altın madalya hedefliyorum. Başarırsam müşavir kadrosu alabileceğim. İki dünya ya da bir olimpiyat şampiyonluğu aldığımızda kadroyu hak ediyoruz" diye konuştu. 

 

Halterin, maddi durumu iyi olmayan kesimin yaptığı bir spor olduğunu savunan Özkan, "Ben de böyle başladım. En büyük amacım, bebeğime iyi bir gelecek sağlayabilmek. Annelik çok farklı bir duygu, oldukça da zor. Tek düşünceniz çocuğunuzun geleceği oluyor" ifadelerini kullandı.

 

"Ağırlık altına bebeğim için giriyorum"

 

Halterde sporcuların genellikle yaşam standartlarını iyileştirebilme hayaliyle motive olduğunu belirten ay-yıldızlı sporcu, "Ben, ağırlık altına bebeğim için giriyorum. Şampiyonalara hazırlanırken en büyük motivasyonum Türk bayrağını dalgalandırmak oluyor. O anı yaşamak gerçekten müthiş bir duygu. Bunun yanında kendinizi motive etmek için (Burada altın kazanırsam ev alabilirim, şurada gümüş alırsam bunu alabilirim) gibi hedefleriniz oluyor" değerlendirmesinde bulundu.

 

Yaşam kaygısının, hırs getirmesinin yanı sıra bir baskı da hissettirdiğini dile getiren Sibel Özkan, "Halter kadar madalya getiren bir spor dalının sponsor desteğini hak ettiğini düşünüyorum. Umarım bizden sonraki gençler bunu yaşarlar" diyerek sözlerini tamamladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.