3. Uluslararası THK-Corendon Jetfest İçin Geri Sayım Başladı!

3. Uluslararası THK-Corendon Jetfest İçin Geri Sayım Başladı!
2012 yılından itibaren Antalya’da düzenlenen Türkiye’nin en büyük havacılık etkinliklerinden biri olan jet motorlu model uçak ve sportif havacılık festivalinin üçüncüsü için geri sayım başladı.

Türk Hava Kurumu-Corendon Havayolları işbirliğinde yapılacak olan Uluslararası Jet Model Festivali, 18 Mayıs 2014 Pazar günü Antalya Karain Havaalanında bir kez daha sportif havacılığın en keyifli unsurlarını halkın beğenisine sunacak. Model uçak ve sportif havacılık tutkunlarının yıl boyu heyecanla beklediği ve Antalya’ya akın ettiği festivale bu sene yerli yabancı 28 jet motorlu model uçak pilotu 40 adet model uçağı ile katılarak tüm hünerlerini sergileyecekler. Şovlar için yurtdışından ve Türkiye’nin dört bir yanından Antalya’ya getirilen 300 kms sürate ulaşabilen jet motorlu modellerde, kerosen yakıtlı türbin motorlar kullanılıyor ve bu uçaklar radyo kontrolü ile komuta ediliyor.

 

Birbirinden Heyecanlı Şovlar Jetfest’te

 

Birçok farklı hava aracının ve paraşütçülerin heyecan ve adrenalin dolu akrobasi oyunlarıyla gökyüzünün tüm ihtişamını izleyicilerin beğenisine sunacakları etkinlik kapsamında THK Uçuş Akademisine ait Tecnam ve Er-Ah Uçuş Okuluna ait Cessna uçakları havada pasaj geçişi yapacaklar. Jet model uçaklarının şovlarının yanı sıra balon, Türk Hava Kuvvetleri Komutanlığına ait Solo Türk uçağının kopyası olan model uçağın şovu, mikro light, paraglider, mosquito, paraşüt ve wingsuit atlayışı gibi nefes kesen birçok gösteri gerçekleştirilecek.

 

Sportif havacılık faaliyetlerinin herkes için ulaşılabilir ve izlenebilir olması gerektiğine inanarak bu etkinliğe imza atan THK ve Corendon Airlines yetkilileri, 7’den 77’ye herkesi 18 Mayıs Pazar günü, saat 12:00’de Antalya Karain Havaalanına davet ediyor. Etkinlik için gün boyu şehrin belirli noktalarından ücretsiz servisler kaldırılacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.