SELAHATTİN ÖZTÜRK

SELAHATTİN ÖZTÜRK

NATO # BARIŞ -2

KAPİTALİST Düzenin rahat yürümesinde, muhtemel engellere karşı, Komünizme karşı kurulmuştu demiştik NATO. Komünizm çökünce, kendisine yeni düşman olarak İSLÂM düzenini seçti.

Kapitalizm, Gücü-Kuvveti sever. Bu düzenin kurucuları, Dünya hayatının esiri olmuş şekilde ARZULARINI SÖMÜRÜ Çarklarının dönmesi oranında Yaşarlar “ Hak-Adalet-Merhamet” gibi insanın Fıtratına uygun ilkeleri görmezden-duymazdan-işitmezden gelerek ilgi alanlarının dışına iterler. İnsanların MUTLULUĞU için harcayacakları ne zamanları, ne de imkanları vardır. Tek amaçları vardır. Daha çok kazanmak, daha çok tüketmek, daha çok mülke sahip olmak, daha çok gezmek, daha çok yığmak, daha güçlü ve daha zengin olmak.

Kapitalizmin, Yöneticilerinin ortak özellikleri, daha çok ZULÜM, daha çok SÖMÜRÜDÜR. Ancak bilmedikleri, göremedikleri, belki de anlamak istemedikleri kritik kırılma noktası şudur. Zulmün doruklaştığı an, karanlıkların en koyu anıdır. Yıkılışın, çöküşün hızlandığı, aydınlığın yaklaştığı andır.

KADERE KARŞI gelinmez. Hiç bir Karanlık, Sömürü, ebedi olmadı, mutlaka ortadan kalktı. Bütün sömürü odaklarının akıbetleri de bu duruma gelmeye MAHKÜMDÜR.

SÖMÜRÜ ve ZULÜM: Topluluklarda YAŞLILIK özelliği taşır. Hastalığa karşı tedavi metodları vardır, Mücadele  edilebilir. Ancak; yaşlılık ve ölümle asla. Bugünün ZULÜM odakları yaklaşık çeyrek asırdır Hastalıklarıyla uğraşıyorlar. Çöküşlerine çare arıyorlar, ama bulamıyorlar. Bunun için, İslâm Barış sistemiyle zerre kadar alakası olmayan, isimlerini kendilerinin koydukları birçok “radikal İslâmi Terör örgütleri, kurdular. DEAŞ gibi, Kadıyanilik v.b.. gibi. İslâmı yıkmaya amaçlı sapık örgütler. PKK-PYD-YPG v.b. komple silahlı örgütlerle, Sindirme-Bölme-Parçalama operasyonlarına giriştiler. 

Son çağın diktatörleri; Kapitalizmin kurucusu, koruyucusu, uygulayıcısı Kapitalist BARONLAR, işlerini yürütürken, YÖNETİM işlerini bir avuç azınlık gruba, SERMAYE’YE (Para sahiplerine) verdiler. Bu güne kadar yapılan MENFİ uygulamaların, Zulüm ve Sömürülerin tamamı; Düşüncelerinin MATERYALİZME dayalı “Sığ ve Zalim” eller tarafından yapıldı. Kurdukları Sistemle, Dünyanın, İnsanlığın, DENGESİNİ bozdular.

Bu durumun bugün için en bariz örneği UKRAYNA-RUSYA savaşıdır. 

Haftaya görüşmek üzere Allah’a emanet olunuz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SELAHATTİN ÖZTÜRK Arşivi