Zabıta Denetimlerini Sıkı tutuyor

Zabıta Denetimlerini Sıkı tutuyor
Çatalca Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri vatandaşların daha sağlıklı ve hijyenik şartlarda tüketimini gerçekleştirmesi için bir ilçedeki market, kasap, okul kantinleri ve halk pazarı denetimlerini sürdürüyor.

Denetimler sırasında ürünlerin son kullanma tarihleri, hijyen koşulları, gıdaların hazırlandığı çalışma tezgahları gibi kriterler göz önünde bulundurularak incelemeler yapılıyor. Ayrıca işletme sahiplerine uyulması gerekilen kurallar da belirtiliyor. Zabıta Müdürlüğü, halk pazarındaki denetimlerde etiket ve tartı kontrolünü de gerçekleştiriyor.

 

İNŞAATLAR DENETİM ALTINDA

 

Çatalca Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri bu denetimlerle beraber ilçe içinde çeşitli zamanlarda vatandaşların sıkça şikayet ettiği inşaat alanlarına yönelik denetimleri de gerçekleştirdi. İnşaat denetimlerinde karşılarına çıkan en büyük eksiklik inşaata ait koruyucu bantların ya da tahta perdelerin olmadığı oldu. Ayrıca inşaat demirlerinin yol ortasına gelişigüzel bırakıldığını tespit edildi. Elbette bu durum trafiği aksattığı gibi yayaları da rahatsız etmektedir. Denetimlerin bu şekilde inşaat çalışması yapanlara Kabahatler Kanunu ve Zabıta Talimatnamesi"ne göre gerekli ceza-i işlem uygulanacaktır. Normal şartlarda her inşaat alanına nizami olarak koruma bandı ve tahta perdesi çekilmesi gerekmektedir. Sorumluluk içinde olan her alanda olduğu gibi bu gruba yönelik denetim çalışmaları da Çatalca Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri tarafından devam edecektir.

 

UYGUN OLMAYAN REKLAM PANOLARI KALDIRILIYOR

 

Çatalca Belediyesi sınırları içinde bulunan ilan reklam yönetmeliğine aykırı olan bez afiş branda ve pano asan , el ilanı dağıtan veya ilan reklam vergisine tabi olup beyanda bulunmayan işyerlerine gerekli uyarılar Çatalca Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekiplerince yapılmaktadır. Uyarılara rağmen eksikliklerini gidermeyen işyerlerine cezai işlem uygulanarak gelişi güzel bir şekilde konulmuş olan ilan reklamlar Zabıta Müdürlüğü ekipleri tarafından kaldırılmaktadır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.