Ulvi bir insanın ölümü !..

Ulvi bir insanın ölümü !..
O, meslekte efsaneleşen bir gazeteci idi. İsmi ile özdeşleşen ‘’Baba’’ lakabı ona boşuna takılmamıştı. Gazeteci olan ve Yeni Sabah gazetesinin Yazı İşleri Müdürlüğünü yapan babası Reşat Mahmut Yanardağ da, masa başında kalp krizinden ölen bir meslek ustası ve sevdalısı idi.
 Balıkesir Lisesini bitiren oğluna da ‘’Bırak yüksek okulu, Üniversiteyi. Gel halkın hizmetinde olan baba mesleğini yap. Bu meslek çok şey öğreneceğin hayat üniversitesidir. Başarabilirsen diplomanı oradan al’’demişti. Babasının bu nasihatini tutmuş, 1961 yılında Yeni Sabah Gazetesinde çalışmaya başlamıştı.

1939 doğumlu olan Ulvi Yanardağ, genç yaşında tarayıp şekillendirmediği sarı saçları ile atak, cesur bir karakter sergiliyordu. ‘’Sarı Ulvi’ lakabı takılan Ulvi Yanardağ, haber peşinde yorulmak bilmeden koşuşturan gazeteci kimliğini, daha sonraları ‘’Ulvi Baba’’ lakabı ile 50 yıl boyunca tavizsiz bir şekilde sürdürdü. Bu 50 yılı Son Havadis, Hürriyet, Bulvar, Güneş, Kanal D, Show TV’deki meslek potasında eritti. Gazeteci Pelin Yanardağ ile evliliğinden Mehmet adlı bir çocukları oldu. Mesleğe başladığı yıllarda Yeni Sabah’ın polis muhabiri idi. İstihbarat Şefi İzmirli İrfan Türkseven’den, çok fırça yediğini gülerek anlatan Ulvi Yanardağ arkadaş sohbetlerinde ‘’Babam azarlandığımı gördüğü halde müdahale etmezdi’’ diye geçmişi anımsardı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.