Küçükçekmeceye Dev Projeler

Küçükçekmeceye Dev Projeler
Küçükçekmece halkının AK Belediyecilik anlayışını benimsediğini ve en büyük beklentisinin de bu anlayışın devamı olduğunu söyleyen AK Parti Küçükçekmece Belediye Başkan Adayı Temel Karadeniz, Küçükçekmece için hazırladığı projeleri vatandaşlara anlattı.

AK Parti Küçükçekmece Belediye Başkan adayı Temel Karadeniz, 30 Mart yerel seçimleri öncesinde Küçükçekmece için hazırladığı projeleri vatandaşlarla paylaştı. Sefaköy Kültür Merkezi’nde düzenlenen toplantıya, AK Parti İstanbul Milletvekilleri Harun Karaca ve Ünal Kacır, Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay, Küçükçekmece Belediye Başkan adayı Temel Karadeniz, partililer ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Konuşmasına mevcut Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay’a ilçeye yapmış olduğu hizmetlerden dolayı teşekkürlerini dile getirerek başlayan AK Parti Küçükçekmece Belediye Başkan Adayı Temel Karadeniz, Küçükçekmece gölü kıyısında Fatih Kültür ve Sanat Merkezi ve Cami Projesi ile büyük bir kentsel yenileme projesini hayata geçireceklerini söyledi. 

 

4’ÜNCÜ KATTA NİZAMİ FUTBOL SAHASI OLACAK

 

Küçükçekmece’de spora önem verdiklerini söyleyen Karadeniz, “ArenaMega’nın arkasında yapılacak olan dört katlı Küçükçekmece Spor Kompleksi çok amaçlı olarak kullanılacak.  Spor kompleksinin, özellikle o kompleks ifadesine uyan bir proje olacak. En üst katında nizami bir futbol katı olacak, sahanın altındaki zemin katta salon sporları yapılacak, bir alt katta ise otopark olarak kullanılacak. Böylece Küçükçekmece, önümüzdeki dönem itibarıyla  toplamda  8 bin araçlık kapalı otopark  kazanmış olacak” dedi.

 

KÜÇÜKÇEKMECE GÖLÜ’NE BİR DAMLA ATIK SU GİRMİYOR, GİRMEYECEK DE

 

Küçükçekmece su sporlarının merkezi olacağını söyleyen Temel Karadeniz, İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından inşa edilen arıtma tesisi ve kolektiflerden sonra Küçükçekmece Gölü’ne atık su girişinin engellendiğini dile getirdi. Karadeniz, “Artık Küçükçekmece gölümüze tek damla atık su girmiyor. Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımızın önemli katkılarla, önemli bir bütçeyle Küçükçekmece’nin tamamı kolektörlerle kuşatıldı. Bu proje için Büyükşehir Belediyemiz 1 katrilyon yatırım yaptı. Küçükçekmeceliler, Küçükçekmece Gölü’nün her yıl artan bir temizlikle hayat bulduğunu görecekler. 3-4 yıla kadar biz Küçükçekmece Gölü’nün kenarında vatandaşlarımızın tekrar eline olta aldığını görmüş olacak.”

 

AĞIZ VE DİŞ HASTANESİ’Nİ SENE SONUNDA AÇACAĞIZ

 

Geçtiğimiz günlerde Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ile birlikte temelini attıkları Küçükçekmece’deki Ağız ve Diş Hastanesi’ni sene sonunda açılacağının müjdesini veren Karadeniz,  “Bu hastanemizde 46 hizmet ünitesi bulunacak. Ayrıca 112 acil, aile sağlık merkezi, toplum sağlığı merkezi ve diş sağlığı merkezleri de bulunarak vatandaşlarımız bunların hepsinden yararlanacak” ifadelerini kullandı.

 

PAZARDA KADINLARA ÖZEL ALAN OLACAK

 

Pazar esnafımız mağdur edilmeden mevcut semt pazarlarının yerini modern sabit pazarların olacağını dile getiren Karadeniz, “Bu pazarlarımızda yeşil alanlar, dinlenme yerleri ve kapalı otopark hizmeti de verilecek. Aynı zamanda pazar alanlarımızda ev hanımlarımızın el emeği, göz nuru ürünleri de sergileyip satabileceği alanlar da olacak. Öte yandan Cennet mahallemizde yeraltı otoparkı ve meydan düzenlemesi, Menekşe deresi ve çevresinde rekreasyon projesi, Halkalı Merkez Mahallesi’nde koruluk alanı  düzenlemesiyle yeşil alanlarımızı artırmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

 

1.000 DÖNÜMLÜK ARAZİ ÜZERİNE ‘ŞEHİR PARKI’ KURMAYI AMAÇLIYORUZ

 

Küçükçekmece Şehir Parkı’nın en iddialı projelerinden bir tanesi olduğunun altını çizen Küçükçekmece Belediye Başkan adayı Temel Karadeniz, Marmara Üniversitesi’ne tahsis edilen alanın üniversite tarafından kullanılmayacağını bu yüzden de belediye olarak bu alana talip olacaklarını söyledi. Karadeniz, “İnşallah bu alanı alacağız. Belediyeye geçtiği takdirde bin dönümlük arazi üzerine şehir parkı kurmayı amaçlıyoruz.  Bu şehir parkı, klasik anlamda bir park olmayacak. Proje içerisinde çok amaçlı spor tesisleri, yürüyüş yolları, yapay göletler, engelsiz hayat merkezi, dinlenme alanları ve sosyal donatılarla bölgemiz, İstanbul için örnek bir park alanı getirmeyi istiyoruz” şeklinde konuştu.

 

KÜÇÜKÇEKMECE’YE METRO GELECEK

 

Küçükçekmece önümüzdeki dönem metroyla tanışacak” diyen Temel Karadeniz, “İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin yapacağı çalışmalar neticesinde Küçükçekmece ilçemizden 3 ayrı demiryolu geçecek. Sefaköy, Cennet ve Küçükçekmece olmak üzere 3 metro istasyonu olacak. Bir tanesi Atatürk Parkı’nın yanında, diğer istasyonumuz Cennet Mahallesindeki itfaiyenin yanında, bir diğer istasyonumuz da Küçükçekmece Stadyumu’na giderken altta kalan cem evinin altında kurulacak.

Küçükçekmece Belediyesi’nin Büyükşehir Belediyemizle el ele, omuz omuza olmasının önemli bir avantajı olacak. Geçtiğimiz günlerde bizi ziyaret eden Sayın Kadir Topbaş’la, Beşiktaş’tan gelen metro projesinin, Küçükçekmece’de Mehmet Akif Mahallesi, Atatürk Mahallesi ve Atakent Mahallesi’ne uğramasıyla ilgili sözünü aldık. Marmaray, Kazlıçeşme’ye kadar geldi. Marmaray’ın uzantısı yakında Küçükçekmece’yle buluşacak. Bu projelerin gerçekleşmesiyle birlikte Küçükçekmece’deki ulaşım sorunu önemli ölçüde iyileşmiş olacak” diye konuştu.

 

ENGELLİLERE ÖZEL SOSYAL AKTİVİTE

 

Engellilere yönelikte projelerinin olduğunu dile getiren Başkan adayı Temel Karadeniz, “Engelli ailelerimiz çocuklarını gün içerisinde bırakabilecekleri bir Engelsiz Hayat Merkezi kurulacak. Anne, baba bir yere gitmek istediğinde çocuklarını buraya bırakabilecek.  Merkezimiz,hem pansiyon, hem eğitim alacakları ile okul olacak. Burada engellerimiz için becerilerine göre iş imkânları da sağlanacak. Ürettikleri malzemeleri satmaları  için de bir de sergi alanı kuracağız. Engellilerimizin evde kapalı kalmamalarını istiyoruz” dedi.

 

KÜÇÜKÇEKMECE AK BELEDİYECİLİĞİN DEVAMINI İSTİYOR

 

AK Belediyecilik anlayışıyla İstanbul’un parlayan yıldızı olan Küçükçekmece’nin daha büyük projeler beklediğini belirten AK Parti Küçükçekmece Belediye Başkan Adayı Temel Karadeniz, “AK Belediyecilik anlayışıyla sürdürdüğümüz ve birçok belediyeye de örnek teşkil eden proje ve uygulamalarımız, Küçükçekmece halkı tarafından benimsendi ve sahiplenildi. İlçe genelinde sürdürdüğümüz hizmetlerimizden ve yönetim anlayışımızdan hiçbir Küçükçekmecelinin vazgeçmeye niyeti yok. Bizim vaatlerimiz yok, projelerimiz var. 10 yıl da yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatıdır. Bundan sonra da Küçükçekmece, İstanbul ve Türkiye’nin değil, dünyanın gözbebeği olma yolunda ilerleyecektir” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.