Engelsiz Yaşam ve Dayanışma Merkezi Gaziosmanpaşalıların Hizmetinde

Engelsiz Yaşam ve Dayanışma Merkezi Gaziosmanpaşalıların Hizmetinde
Gaziosmanpaşa Belediyesi ilçede bulunan engelli vatandaşlara daha iyi hizmet verebilmek amacıyla, yenilenen Engelsiz Yaşam ve Dayanışma Merkezi’nin açılışını gerçekleştirdi.

Kurulduğu günden bu yana Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesinde yer alan Engelliler Koordinasyon Merkezi, yeni yerinde engellilerimizin sosyal yaşamdan daha fazla pay alabilmeleri ve yaşam kalitelerini yükseltmek amacıyla faaliyetlerini sürdürecek.

 

 

Gaziosmanpaşa Belediyesi Engelsiz Yaşam ve Dayanışma Merkezi’nin açılışı töreni,  ilçede üç ay süresince kaymakam vekilliği görevini sürdürdükten sonra Ardahan Valisi olarak atanan Ahmet Deniz, Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı İstanbul İl Müdürü Önal İnaltekin, belediye başkan yardımcıları ve çok sayıda Gaziosmanpaşalının katılımıyla gerçekleşti. Törende bir konuşma yapan Başkan Usta, böylesine anlamlı bir merkezin açılışını Gaziosmanpaşalılarla birlikte yapmaktan gurur duyduğunu belirterek, “Bizler, göreve geldiğimiz ilk günden itibaren yaptığımız çalışmalarla, engelli ailelerimizin bir anlamda yükünü hafifleterek ve yerel yönetimlerin engellilerimize ve ailelerine destek olmasını sağlayarak daha güzel bir Gaziosmanpaşa ve daha güzel bir Türkiye oluşturmayı amaçlıyoruz. İnanıyorum ki, engellilerimize engel değil destek olursak, onlar her türlü engeli aşacaktır. Yeni yerinde, yenilenen bu güzel haliyle bundan sonra vatandaşlarımıza çok daha kapsamlı hizmet verecek olan merkezimizin açılışına katılan herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.

 

 

Engellilerimizin öncelikli olarak meslek sahibi olmaları, çalışarak, üreterek, kendi kimliklerini ortaya koymaları amacıyla çalışmalarını sürdüren Gaziosmanpaşa Belediyesi,  yenilenen Engelsiz Yaşam ve Dayanışma Merkezi’nde gerçekleştireceği çalışmalarla zihinsel engelli bireyler için destek programları oluşturacak. Engellilerin el becerilerini geliştirebilmek amacıyla kurslar da düzenlenecek olan merkezde ayrıca, ailelere psikolojik destek de sağlanacak. Engelliler, hukuki ve sosyal açıdan engelli hakları ile ilgili merkezde bire bir hukukçularla görüşme de yapabilecek.

 

 

Açılış töreni sonrası ihtiyaç sahibi üç engelli vatandaşa tekerlekli sandalyeleri Başkan Hasan Tahsin Usta tarafından verildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.