Çevre Dostu Gaziosmanpaşa

Çevre Dostu Gaziosmanpaşa
Gaziosmanpaşa Belediyesi, alışverişlerde naylon poşet yerine geri dönüşümlü bez çanta kullanımını teşvik etmek amacıyla, ‘Çevre Haftası’ etkinlikleri kapsamında vatandaşlara bez çanta dağıttı. Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta’nın da katıldığı etkinlikte vatandaşlara bez çantanın yanında fesleğen de hediye edildi.

Gaziosmanpaşa Belediyesi, insana, doğaya, dolayısıyla yaşanılan çevreye sahip çıkan, görüntü ve gürültü kirliliğinin olmadığı, geri dönüşüme önem vererek geleceği önemseyen, kişi ve ülke ekonomisine katkı sağlayan, sosyal sorumluluk taşıyan bir yönetim anlayışı ile Gaziosmanpaşa’yı çevre dostu bir ilçe haline getirmeyi hedefliyor.

 

Bu hedef doğrultusunda,  iş yerlerinde naylon poşet yasağı uygulaması getiren Belediye, vatandaşları da doğa dostu bez çanta ya da file kullanımına teşvik ediyor.

 

Çevre Haftası nedeniyle, Barbaros Hayrettin Paşa ve Kazım Karabekir Mahalleleri semt pazarlarında gerçekleştirilen etkinliklerde, pazara gelen herkese bez çanta ve fesleğen dağıtımı yapılırken, vatandaşlara naylon poşetlerin doğaya verdiği zararlar anlatıldı.

Kazım Karabekir Mahallesi Perşembe pazarında gerçekleşen etkinliğe katılan Başkan Usta, Çevre Dostu Gaziosmanpaşa için, özellikle geri dönüşüme önem vermemiz ve belediyesiyle, vatandaşıyla geleceğimize sahip çıkmamız gerektiğini belirterek, “Geri dönüşüm konusunda en büyük sorumluluk belediyemize ve ilçemizin sakinlerine düşmektedir. Amacımız her vatandaşımızın belediyemizin oluşturduğu geri dönüşüm sistemine katılımını sağlamaktır.

 

Katılım ne kadar fazla olursa çocuklarımıza daha yaşanılabilir dünya bırakmış olacağız. Sizlerin de bu sorumluluğu alacağınıza dair olan inancım tamdır” dedi. Başkan Usta pazar yerine gelen vatandaşlarla hem sohbet etti hem de bez çanta, atık pil toplama kutuları ve fesleğen hediye etti. 

 

Gaziosmanpaşa Belediyesi yetkilileri, naylon poşetlerin doğada 1000 yıl gibi uzun bir sürede yok olduğunu ve içindeki kimyasallarla toprağı ve suları kirleterek besin zincirimize kadar girdiği konusunda vatandaşları bilgilendirdi. Bez çantalar ise naylon poşetlere göre hem daha sağlıklı, hem de kullanım ömrü uzun olduğu gibi, organik olduğundan da çevreyi kirletmeden daha kısa sürelerde yok oluyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.