'Büyükanne'lerin tanıklığı İstanbul'da paylaşıldı

'Büyükanne'lerin tanıklığı İstanbul'da paylaşıldı
Lozan Mübadilleri Vakfı’nın (LMV) İngiltere, Estonya, Hırvatistan, İsveç ve İtalya’daki sivil toplum kuruluşlarıyla ortaklaşa yürüttüğü Erasmus projesi Grandmas Story’nin (Büyükannenin Hikayesi) final toplantısı dün İstanbul’da yapıldı.

İSKENDER ÖZSOY
Feronya  Oteli’deki toplantı LMV Genel Sekreteri Sefer Güvenç ve  projenin menajeri Aftab Rahman’ın (sağda) açılış konuşmalarıyla başladı.

Güvenç LMV’nin kuruluş öyküsünü ve çalışmalarını anlatırken, Rahman uluslararası projenin hayata geçirilme aşamalarında yaşananları ve görüşmelerde elde edilen bilgilerden kazanımlarını anlattı.

Proje ortaklarının kendilerini ve çalışmalarını tanıtan konuşmalardan sonra görüşmeleri anlatan video sunumu yapıldı. 

Toplantıya Lozan Mübadilleri Vakfı Başkanı Arif Ümit İşler ve Lozan Mübadilleri Derneği Başkanı Esat Ergelen de katıldı.

Türkiye’den de beş “büyükanne”nin hem ailelerinin hem de kendilerinin hikayelerini anlatarak katıldığı proje, göçmenlerle çeşitli seviyelerde çalışan diğer sektörler arasında bir köprü oluşturmayı amaçlıyor.
Göçmenlere, etnik azınlıklarla mültecilere öğrenme fırsatları sunan  büyükannelerin göç ve entegrasyon hakkındaki hikâyelerini içeren projenin kapanış toplantısı 3 Mayıs 2019 tarihinde İngiltere’nin Coventry kenti Herbert Art Gallery & Museum’da yapılacak. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.