'Büyükanne'lerin anlattıkları geleceği aydınlatıyor

'Büyükanne'lerin anlattıkları geleceği aydınlatıyor
Mübadillerin alanındaki ilk örgütü Lozan Mübadilleri Vakfı’nın (LMV) İngiltere, Estonya, Hırvatistan, İsveç ve İtalya’daki sivil toplum kuruluşları ile ortaklaşa yürüttüğü Erasmus projesi Grandmas Story’nin (Büyükannenin Hikayesi) final toplantısı 9 Nisan 2019 Salı günü İstanbul’da yapılacak.
İSKENDER ÖZSOY
Taksim’deki Feronya Oteli’nde saat 09.30’da LMV’nin ev sahipliğinde başlayacak uluslararası toplantıya projenin yurt dışındaki ortaklarının temsilcileri de katılacak.
Dört oturumda yapılacak toplantıda her ülkenin proje ortakları programlarını tanıtacak, proje programlarını sunacak ve projenin sürdürülebilir olması konusu ele alınacak. 
Gençleri yerel kültürel mirasa çekmek için, özellikle de göçmenlerin yüksek oranda temsil edildiği bölgelerde, bir eğitim uygulaması oluşturmak amacı güden Büyükannenin Hikayesi/ Göçmen Gençleri Yerel Halkla Kaynaştırmak projesine 2017 yılında başlandı.
Türkiye’den de beş “büyükanne”nin hem ailelerinin hem de kendilerinin hikayelerini anlatarak katıldığı proje, göçmenlerle çeşitli seviyelerde çalışan diğer sektörler arasında bir köprü oluşturmayı da amaçlıyor.
Göçmenlere, etnik azınlıklarla mültecilere öğrenme fırsatları sunan  büyükannelerin göç ve entegrasyon hakkındaki hikâyelerini içeren projenin kapanış toplantısı 3 Mayıs 2019 tarihinde İngiltere’nin Coventry kenti Herbert Art Gallery & Museum’da yapılacak.
Proje ortaklarının ilk toplantısı 23-24 Mayıs 2017 tarihlerinde Estonya’nın Tartu kenti Estonya Ulusal Müzesi’nde, ikinci toplantısı 16-18 Ekim 2017’de Hırvatistan’ın Osijek kentinde yapılmıştı.
Öte yandan toplantıya katılanlar çarşamba günü Lozan Mübadilleri Vakfı’nın ev sahipliğinde İstanbul’u gezecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.