Belediyeye Ulaşmanın Kolay Yolu: İletişim Merkezi

Belediyeye Ulaşmanın Kolay Yolu: İletişim Merkezi
Başakşehir Belediyesi’nin örnek projelerinden İletişim Merkezi, Ramazan ayı süresince Sular Vadisi ve Bahçeşehir Gölet etkinlik alanlarında vatandaşların yanındaydı.

Başakşehirlileri uzun belediye kuyruklarından kurtaran, 7/24 hizmet veren İletişim Merkezi’nde,  iki bölgede kurulan stantlarda bu senede vatandaşlarla yüz yüze iletişim kuruldu. başvurular aldı, sorunlara çözüm sağlandı.

 

 

737 farklı konuda başvuru alındı

 

 

İletişim Merkezi’nin, Bahçeşehir ve Başakşehir  stantlarında toplam 737 kişinin farklı konulardaki başvuru kayıtları alındı. Alınan başvurular ilgili müdürlüklere gönderilerek anında çözüm sağlandı.

 

 

Ramazan ayı süresince etkinlik alanlarında bulunan İletişim Merkezi’nde, Başakşehir Belediyesi’nin yeni projelerinin maketleri de yer aldı.  Gece geç saatlere kadar hizmet veren İletişim Merkezi’nde; Sular Vadisi’nde 70-90, Bahçeşehir Gölette ise 100-120 kişiye belediyenin projeleri hakkında bilgiler verildi. Vatandaşların projelerle ilgili, görüş ve önerileri alındı.

 

 

Osmanlı şerbetleri ile ağızlar tatlandı

 

 

İlçe’de iki farklı etkinlik alanında kurulan İletişim Merkezi stantlarında vatandaşlar Ramazan süresince online belediye kent bilgi sistemi sayesinde Başakşehir Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren Beyaz Masa’ya yaptıkları işkur kayıtları, başvuru sonuçları, destek kart başvuruları gibi başvurularını da anında yapabildiler. İlçe sakinleri ayrıca stantlarda sms kaydı da yaptırarak belediyenin tüm faaliyetlerinden haberdar oldular.

 

 

Vatandaşlarla yapılan görüşmeler sırasında ziyaretçilere; buz gibi limonata, meyve suları, demirhindi, gül şerbeti gibi Osmanlının meşhur şerbetleri ikram edildi. Standı ziyaret eden çocuklara ise, yüz boyama etkinliği ile eğlenceli dakikalar yaşatıldı.

 

 

‘Beni ismimle tanıyorlar’

 

İletişim Merkezi’nin Ramazan etkinlik alanlarında yer alan stantlarını ziyaret eden ilçe sakinleri hizmetle ilgili düşüncelerini paylaştı.

 

 

Müşerref Gündoğdu: “ Kayaşehir 17.Bölgede oturuyorum. Almanya’dan bir sene önce temelli dönüş yaptım. Burada yaşayan arkadaşlarım Başakşehir’i çok övüyorlardı. Bende geldim, gördüm ve çok beğendim. Almanya’ya benziyor. Rahat, temiz, evler dip dibe değil. Mimar olan kardeşim Almanya’dan ziyaretime geldi. İlçedeki peyzaj düzenlemelerine bayıldı, Almanya’da bile bu kadar güzel değil, dedi. Vadiye gezmeye geldim. Belediyenin hizmetleri ile ilgili web sitesinden bilgiler almıştım. Telefonla da izci kampıyla ilgili bilgi almak için aradım, bizleri memnun etmeye çalışıyorlar.

 

 

Arif Çiftçi: “Başakşehir 1.Etapta oturuyorum. Buraya Fatih ilçesinden iki yıl önce geldim. Verdiğim en iyi karalardan birisidir, Başakşehir’e taşınmak. Burası geldiğime değiyor, burada oturmaktan çok memnunum. Bizlere, vatandaşlarına çok duyarlı bir belediyemiz var. Birkaç kez İletişim Merkezini aradım, hemen dönüş yaptılar. Evde Bakım hizmeti konusunda bilgiler aldım.”

 

 

Emin Kılık: “Zeytinburnu"ndan Vadi"yi ziyarete geldim, çok övdüler. İletişim Merkezini burada ziyaret ettim, belediyenin projeleri ile ilgili bilgiler aldım. Çok memnun kaldım. Zeytinburnu"nda bu tarz bir hizmet yok. Şikayetlerimizi direk belediyeye ulaştırabileceğimiz bir birim yok. Başakşehir Belediyesi bu anlamda çok üst seviyede.”

 

 

Cemal Merdan: “Başakşehir’de oturuyorum. Türkiye Ortopedik Engelliler Derneği Genel Başkanıyım, aynı zamanda İBB Meclis üyesiyim.  İletişim Merkezini kullandım, hemen geri dönüş oldu. Başakşehir bu konuda çok başarılı. Yöneticilerin halkla iletişimi noktasında bu birim gerekli. Sorunların tespiti anında yapılabilir. Halkın belediye hizmetlerine katılımı içinde önemli.”

 

 

Ahmet Yılmaz: “İletişim Merkezini kullanıyorum. Bilgi alma amaçlı kullandım, birde kağıt atık konusunda yardım aldım. İletişim Merkezi’nde kayıtlar çok iyi, aradığımda ismimle, geçmiş başvurularımla takip ediyorlar. Yani beni ismimle tanıyorlar. Belediyeye gitmeden çözüm üretiliyor.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.