Soma'da Buruk 19 Mayıs

Soma'da Buruk 19 Mayıs
Maden faciasının yaşandığı Soma ilçesinde, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri düzenlendi.

Cengiz Topel Meydanı"nda gerçekleştirilen 19 Mayıs Atatürk"ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri çerçevesinde meydandaki Atatürk anıtına çelenk sunulduktan sonra saygı duruşunda bulunulup, İstiklal Marşı okundu.

 

Törene Soma Kaymakamı Bahattin Atçı, CHP Milletvekili Özgür Özel, Soma Belediye Başkan vekili Ali Tulup, Soma Cumhuriyet Savcısı Ömer Türken ve ilçe protokolü katıldı.

 

Kaymakam Atçı: "Gösterilen dayanışma ve desteğe teşekkür ederiz"

 

Törenin ardından gazetecilerin sorularını cevaplandıran Atçı, facia sonrası Soma"ya gösterilen destek ve ilgiden memnuniyetini dile getirdi. Acıların paylaşıldıkça azalacağını kaydeden Atçı, Türkiye"nin her köşesinden insanların Soma"ya gelerek mezarlığı ziyaret ettiğini, yardım kampanyaları başlattığını, acıyı paylaştıklarını söyleyerek bu tür acıların bir daha yaşanmaması temennisinde bulundu.

 

Soruşturmayla ilgili soruya bazı tutuklamaların olduğunu, adli sürecin devam ettiği bilgisini veren Atçı, madenin girişinin duvarla kapatılmasının ocakta devam eden yangının söndürülmesine yönelik olduğunu düşündüklerini belirtti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.