İşte Türkiye'nin ilk Kızıl Pandaları

İşte Türkiye'nin ilk Kızıl Pandaları
Kopenhag Zoo-Danimarka’dan Türkiye’ye getirilen Kızıl Pandalar, Faruk Yalçın Hayvanat Bahçesi’nden hayvanseverlerle buluşuyor.

Özel Haber: Hamit ETEEVRANS

 

Türkiye’nin ilk Kızıl Pandaları’nı sizler için ziyaret ettik. Darıca Faruk Yalçın Hayvanat Bahçesi’nde hayvanseverlerle buluşan Kızıl Pandaların kafesine Yenigün Gazetesi olarak giriş yaptık. Kısa bir süre olsa da birlikte zaman geçirdik.

Kopenhag Zoo-Danimarka’dan hava yoluyla getirilen pandalar, hayvanat bahçesinde kendileri için özel olarak hazırlanmış barınaklarına yerleştirilmiş.

Özverili ve doğal yaşam standartlarına uygun bir şekilde hazırlanan barınaklarında koruma altında olan Kızıl Pandalara Hale ve Jale isimleri verilmiş.

 

Hale ve Jale, heyecanlı nefes alış verişleriyle evine giren bizleri samimi bir şekilde karşıladı, kokladı ve fotoğraf çekildi. Bizlere bu ziyarette ise Darıca Faruk Yalçın Hayvanat Bahçesi Eğitim ve Pazarlama Müdürü Gökmen Aydın eşlik etti. Keyifli geçen bu ziyarette ise Hale ve Jale ile selfie bile yaptık.

Kızıl Panda (Ailurus fulgens)

Küçük panda ya da Kırmızı panda da denir. Nepal ve Çin’in bir bölümünde yaşarlar. Etçiller takımından nesli tehlike altında olan bir türdür. Üstünü yalayarak temizlerken bir kediyi andırdığı için "Kedi ayısı" da denilir. 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.