Eğitimde yeni dönem başladı

Eğitimde yeni dönem başladı
Pilot uygulaması tamamlanan FATİH Projesi, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla gerçekleştirilen törenle 81 ilde aynı anda hayata geçirildi.

Eğitimde Türkiye"ye çağ atlatması beklenen "Fırsatları Artırma ve Teknolojiyi İyileştirme Harekâtı" kısa adıyla FATİH Projesi, başta Başbakan Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere; Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık ve çok sayıda milletvekilinin katılımıyla ATO Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı"nda düzenlenen törenle 81 ilin tamamında hayata geçirildi.
 

Proje kapsamında, 81 ildeki 3 bin 500 okulda eğitim alan 675 bin öğrenci tablet bilgisayarla buluştu. 
 

FATİH Projesiyle İstanbul"daki okullarda da tablet bilgisayar heyecanı yaşandı. Öğrencilerin bu heyecanına İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Avcılar Kaymakamı Hasan Kürklü ve İl Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız"la birlikte ortak oldu.
 

FATİH Projesi kapsamında Avcılar Süleyman Nazif Anadolu Lisesi"nde düzenlenen tablet bilgisayarların dağıtım törenine katılan Vali Mutlu, tablet bilgisayarların öğrencilerin bilgi ve hayal dünyasını genişleteceğini belirterek, proje kapsamında Türkiye"de üretilmesi öngörülen 10 milyon tabletin ekonomiye ve istihdama da katkı sağlayacağını söyledi. Vali Mutlu, konuşmasının ardından eğitimde yeni bir dönem açacak tablet bilgisayarları öğrencilere dağıttı.
 

2010 yılında başlatılan proje kapsamında hedef, 2017"de tüm sınıflara etkileşimli akıllı tahtalar kurmak ve ortaokul ile lise öğrencilerinin tamamını tablet bilgisayarlarla buluşturmak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.