Büyük Bir Facia

Büyük Bir Facia
Cumhurbaşkanı Gül, 'Bu acıları, gelişmiş ülkeler nasıl yaşamıyorlarsa artık biz de kurallarımızı tekrar gözden geçirmeli, tedbirleri tekrar almalıyız' dedi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Soma"daki maden faciasının yaşandığı bölgede incelemelerde bulundu.

 

Akhisar Devlet Hastanesi"nde tedavi gören yaralıları ziyaret eden Gül ve Çiçek, daha sonra beraberindekilerle Eynez bölgesindeki maden ocağına geçti.

 

Burada Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam tarafından karşılanan Gül ve Çiçek"e çalışmalarla ilgili bilgi verildi.

 

Gül, Çiçek ve beraberindekiler daha sonra maden sahasında incelemelerde bulundu.

 

İşçi yakınlarıyla görüşen Gül ve Çiçek TKİ Kurumu Eli Müessesi Müdürlüğü Eynez Yeraltı Kontrol Şube Müdürlüğü"ne geçti.

 

"Büyük bir facia"

 

 

Gül, incelemelerin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, büyük bir acı yaşandığını belirterek, "Bu acı hepimizin acısıdır, çok büyük bir faciayla karşı karşıyayız. Yaraları sarmak için hepimizin el birliği içinde olmamız gerekiyor, büyük bir dayanışma göstermemiz gerekiyor" dedi.

 

Facianın ardından soruşturma başlatıldığını hatırlatan Gül, şöyle konuştu:

 

"Olayla ilgili hem idari hem diğer her türlü soruşturmalar başlamış, titizlikle muhakkak ki bunlar da devam edecektir. Bu acıları gelişmiş ülkeler nasıl minimize ettilerse nasıl yaşamıyorlarsa artık biz de bütün kurallarımızı tekrar gözden geçirmeli, yapılması gereken tedbirleri tekrar almalıyız. DDK olarak tavsiyelerimiz var, eminim ki bunlar da ışık tutacaktır."

 

Cumhurbaşkanı Gül ve TBMM Başkanı Çiçek"e, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Yıldız, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı İslam, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu eşlik etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.