Erciyes artık daha çok kayakçı ağırlıyor

Erciyes artık daha çok kayakçı ağırlıyor
Kayseri Büyükşehir Belediyesinin Erciyes Master Planı ile Türkiye'nin en gözde kayak merkezlerinden biri haline gelen Erciyes, son yıllarda daha çok kayakçı ağırlamaya başladı.

İç Anadolu'nun zirvesi Erciyes Dağı, yurt içi ve dışından her kış sezonunda yüz binlerce ziyaretçiyi konuk ediyor.

Önceki yıllarda daha çok günübirlikçiler ve "sucuk-ekmek" keyfi yapmak isteyenlerin adresi olarak bilinen Erciyes Kayak Merkezi, Erciyes Master Planı ile bambaşka bir kimliğe büründü.

Çok sayıda ulusal ve uluslararası spor organizasyonuna ev sahipliği yapan, direkt uçuşlarla yurt dışından turistleri ağırlayan İç Anadolu'nun çekim merkezi konumundaki Erciyes Kayak Merkezi, kaliteli pistleri, ulaşım avantajı ve modern tesisleriyle öne çıkıyor.

İlk yıllarda daha çok günübirlikçiler tercih ediyordu

Erciyes AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Murat Cahit Cıngı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Erciyes'in sahip olduğu imkanlara daha kolay ulaşılabildiğini ve bu yüzden ilk yıllara oranla daha çok kayakçı ağırlamaya başladıklarını söyledi.

Merkezdeki tesislerin kayakçılara hizmet için kurulduğuna değinen Cıngı, "İlk başladığımız yıllarda insanlar Erciyes'e daha ziyade günübirlik ziyaret, sucuk-ekmek yemek, mangal yapmak için gelirdi. O yıllarda gelen ziyaretçi sayısıyla pistleri kullanan kayakçı sayısının oranına baktığımız zaman kayak yapanların oranı çok düşüktü." dedi.

Cıngı, bu oranı tersine çevirebilmek için büyük çaba gösterdiklerini, güçlenen kayak altyapısıyla artık daha çok kayakçı ağırlamaya başladıklarını vurguladı.

Kurulduğu ilk yıllarda toplam ziyaretçi sayısının yüzde 5'i civarında kayakçı konuk ettiklerini anlatan Cıngı, son yıllarda bu rakamın yüzde 20'lerin üzerine çıktığını ifade etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.