Work And Travel Nedir? Nasıl Yapılır?

Work And Travel Nedir? Nasıl Yapılır?
Üniversite öğrencilerinin oldukça rağbet gösterdiği Work And Travel programı her geçen yıl binlerce öğrencinin yurt dışı deneyimi elde etmesini sağlıyor. Öğrenciler bu program ile birlikte tercih ettikleri ülkeye giderek çalışıyorlar. Birkaç ay çalıştıktan sonra programın sonunda diledikleri gibi gezebiliyorlar.Work And Travel Nedir? Nasıl Yapılır? tüm detayları sizin için araştırdık.

Üniversite öğrencilerinin oldukça rağbet gösterdiği Work And Travel programı her geçen yıl binlerce öğrencinin yurt dışı deneyimi elde etmesini sağlıyor. Öğrenciler bu program ile birlikte tercih ettikleri ülkeye giderek çalışıyorlar. Birkaç ay çalıştıktan sonra programın sonunda diledikleri gibi gezebiliyorlar.Work And Travel Nedir? Nasıl Yapılır? tüm detayları sizin için araştırdık.

Work And Travel Nedir? 

Öğrencilerin farklı bir kültür tanımaları, yabancı dillerini geliştirmeleri, dünyanın farklı ülkelerinde gezmeleri ve en nihayetinde para kazanmaları için muhteşem bir program olarak yer alıyor. Programa katılmak isteyen kişiler için ise belirli bir Work and Travel şartları bulunuyor. Bu koşulları sağlayan herkes programa başvuru yapabiliyor.

Work And Travel Şartları Nelerdir?

Program başvurusunda istenen Work and Travel koşulları önceki yıllardan beri aynı olmakla beraber tamamen temel gereksinimleri istiyor. Bu koşulları kısaca derleyecek olursak şu şekilde bir sıralama bizleri karşılıyor:

  • Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak.
  • Lisans ya da yüksek lisans öğrencisi olmak.
  • Ders başarısı olarak 4’lük not sisteminde en az 2.00 ve üzerinde bir not ortalamasında bulunmak.
  • Yeterli düzeyde İngilizce becerisine sahip olmak
  • 18 ile 25 yaş aralığında bulunmak. Bu kriteri biraz daha açacak olursak; lisans öğrencileri için 18-23 / yüksek lisans öğrencileri için 21-25 diyebiliriz.

Work and Travel şartları kapsamında genel olarak son sınıf lisans öğrencileri vize alma konusunda sorunlar yaşayabiliyor. Bu sorunun temel nedeni ise Amerika’ya gittikten sonra dönmeyeceğiniz ihtimali oluyor. Ara sınıflar okulları bu noktada gittikten sonra geri dönerler ihtimali olarak daha ön planda bulunuyor.

Work And Travel ile Hangi Ülkelere Gidilebilir?

Work and Travel programını daha önce duymamış kişilerin aklında bu program ile hangi ülkelere gidilebileceği sorusu yer alıyor. Öncelikle belirtmeliyiz ki WAT programı ile sadece Amerika Birleşik Devletleri’ne gidilebiliyor. Bu noktada sadece eyalet tercihi yapabiliyorsunuz. Work and Travel şirketi ile birlikte kararlaştırılan bu eyalet seçimi iş olanakları ve diğer koşullar bakımından değişkenlik gösterebiliyor.

Work And Travel’da Hangi İşte Çalışılıyor?

Program genel olarak iş yelpazesi son derece geniş bir program olarak bulunuyor. Dolayısıyla öğrencilerin bu noktada özgür bir biçimde iş tercihi yapabilmesi söz konusu oluyor. Work and Travel işleri için genel anlamda pozisyon ve çalışma alanlarını şu şekilde sıralayabiliriz:

  • Çeşitli Su ve Eğlence Parkları (can kurtaranlık, temizlik ve bakım görevliliği, animasyon, fotoğrafçılık, yiyecek ve içecek servisi, ride operatör, mağaza kasiyerliği, fast food pozisyonları vb.)
  • Cafe ve Restaurantlar (garson, komi, aşçı yardımcılığı, mutfak personeli, temizlik personeli, servis elemanı, bulaşıkçı vb.)
  • Oteller (garson, bulaşıkçı, bellboy, housekeeping, çamaşırhane personeli, maintenance vb.)

Öğrencilerin sıklıkla tercih ettiği iş alanları ve meslekler bu şekilde olmakla beraber daha pek çok işin de bulunduğunu söyleyebiliriz. Work and Travel işleri bulunulan eyalete ve bölgeye göre de çeşitlenebiliyor.

Work And Travel Başvurusu Nasıl Yapılır?

Work and Travel programına dahil olmak için genellikle 15 Ağustos ile 15 Şubat tarihleri arasında başvuruları gerçekleştirmek gerekiyor. Ancak şirketten şirkete göre bu tarihler değişkenlik gösterebiliyor. Work and Travel nasıl yapılır sorusuna yanıt verecek olursak da öncelikle başvuru için şirket araştırması yapmak gerekiyor. Şirketlerin birbirinden farkı sorulacak olunursa da şirketlerin sahip olduğu ve sunabileceği imkânlar, yurtdışı bağlantıları ve şartlar her birinde farklı olabiliyor diyebiliriz.

Work and Travel şirketleri kapsamında sizin için en uygun olanını değerlendirdikten sonra şirketin başvuru için talep ettiği belgeleri hazırlamalısınız. Ancak bu noktada şirkete ödeyeceğiniz tutar içerisinde uçak bileti gibi bazı harcamalar yer almıyor olabilir. Bu masrafların da şirket tarafından karşılanıp karşılanmadığını mutlaka sormalısınız. Genel anlamda bahsedecek olursak da uçak bileti ve orada alınacak ilk maaşa kadar bütün masraflarınız cep harçlığınızdan karşılaşacaktır. Work and Travel başvurusu yapmadan önce mutlaka bir WAT deneyimli kişiye danışmanızı tavsiye ediyoruz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.