Sosyoloji Bölümü Nedir? Kaç Yıllıktır?

Sosyoloji Bölümü Nedir? Kaç Yıllıktır?
Sosyoloji ya da diğer adıyla toplum bilimi, yerel ve küresel ölçekte toplum üzerinde çalışmalar yapan, insanların toplum içindeki davranışlarını ve yapılarını inceleyen bir bilim dalıdır. Peki, sosyoloji bölümü nedir? Kaç yıllıktır? Sosyoloji bölümü hangi puan türü ile öğrenci almaktadır? Sosyoloji bölümü hangi fakülteye bağlıdır? Sosyoloji bölümünde hangi dersler okutulur? Hangi dersler okutulmaktadır? Detaylar haberimizde...

Sosyoloji ya da diğer adıyla toplum bilimi, yerel ve küresel ölçekte toplum üzerinde çalışmalar yapan, insanların toplum içindeki davranışlarını ve yapılarını  inceleyen bir bilim dalıdır. Peki, sosyoloji bölümü nedir? Kaç yıllıktır? Sosyoloji bölümü hangi puan türü ile öğrenci almaktadır? Sosyoloji bölümü hangi fakülteye bağlıdır? Sosyoloji bölümünde hangi dersler okutulur?  Hangi dersler okutulmaktadır? Detaylar haberimizde...

Sosyoloji Bölümü Nedir?

Sosyoloji bölümü, toplumun güncel yaşantısını ve sosyal etkileşimlerini inceleyen, toplum üzerinde incelemeler ve araştırmalar yapan, araştırmalar sonucunda ise detaylı bir çalışma yürüten sosyologlar yetiştirmeyi amaçlayan bir bölümdür. 

Sosyoloji Bölümü Kaç Yıllıktır?

Sosyoloji, 4 yıllık bir lisans bölümüdür.

Sosyoloji Bölümü Hangi Puan Türü İle Öğrenci Almaktadır? 

Sosyoloji bölümü Eşit Ağırlık (EA) puan türü ile öğrenci almaktadır.

Sosyoloji Bölümünde Hangi Dersler Okutulmaktadır?

Bölümde; sosyal politika, sosyal bilimlerde temel kavramlar, psikoloji, sosyolojide araştırma yöntem ve teknikleri, nüfus ve toplum, klasik ve modern sosyoloji tarihi, etik, sembolik mantık, birey ve davranış, hukuk sosyolojisi, çocukluk sosyolojisi, sosyal psikoloji, klasik sosyoloji tarihi, antropoloji, göç sosyolojisi, medya sosyolojisi, suç sosyolojisi, ekonomi sosyolojisi, kent sosyolojisi, çağdaş sosyoloji kuramları, Türkiye'nin toplumsal yapısı, Türk sosyologları, klasik mantık gibi dersler okutulmaktadır.

Sosyoloji Bölümü Hangi Fakülteye Bağlıdır?

Sosyoloji bölümü üniversitelerin Fen-Edebiyat Fakültelerine bağlıdır. Bazı üniversitelerde ise İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültelerinde eğitim vermektedir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.