Sabancı Üniversitesi Tercih Dönemi Tanıtım Günleri Başlıyor

Sabancı Üniversitesi Tercih Dönemi Tanıtım Günleri Başlıyor
Sabancı Üniversitesi Tercih Dönemi Tanıtım Günleri, üniversite tercihi yapacak öğrencileri bilgilendirmek amacıyla 17 Temmuz- 04 Ağustos 2023 tarihleri arasında yapılacak. Her gün farklı konu ve konuklarla fiziksel olarak gerçekleşecek tanıtım günlerinde, üniversite adayları, Sabancı Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Leblebici ile fakülte dekanları, öğretim üyeleri, öğrenciler ve Sabancı Üniversitesi mezunları tarafından bilgilendirecek.

Türkiye’de program seçme özgürlüğünü başlatan Sabancı Üniversitesi, 17 Temmuz – 04 Ağustos 2023 tarihleri arasında Yükseköğretim Sınavı (2023-YKS) tercih dönemine yönelik “Tanıtım Günleri” düzenleyecek. Üniversite tercihi yapacak adaylar ve ailelerini bilgilendirmeyi amaçlayan tanıtım günleri, Üniversite’nin Tuzla Kampüsü’nde fiziksel olarak gerçekleştirilecek. 

Her gün farklı konu ve konuklarla gerçekleşecek etkinliklerde, Sabancı Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Leblebici ile fakülte dekanları, öğretim üyeleri, öğrenciler ve mezun Sabancılılar üniversite adaylarını bilgilendirecekler. Tanıtım günleri boyunca popüler bilim sunumları yapılacak ve ayrıca alan gezileri düzenlenecek.

Üniversite tercihi yapacak genç adaylar, ilgilendikleri fakültelere ilişkin bilgileri, doğrudan fakülte dekanlarının ve öğretim üyelerinin sunumlarından dinleme imkânı bulacaklar. Tercih Dönemi Tanıtım Günleri kapsamında, adaylar ve aileleri randevu alarak kampüs turlarına katılabilecekler.

Prof. Dr. Yusuf Leblebici: “İlk 1000’den aldığımız öğrenci sayısı katlanarak artıyor”

Sabancı Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Leblebici, Sabancı Üniversitesi’nin araştırma çalışmalarında ön sıralarda yer aldığını ve YÖK tarafından Araştırma Üniversitesi olarak kabul edilen 3 vakıf üniversitesinden biri olduğunu belirtti.

Prof. Dr. Yusuf Leblebici, Üniversite tercihi yapacak adayların ve ailelerinin tanıtım günlerinde Sabancı Üniversitesi’ne dair tüm sorulara cevap bulabileceğini söyledi. Sabancı Üniversitesi’nin üniversite sınav sonuçlarına göre ilk 1000’den aldığı öğrenci sayısını son 5 yılda 3 katına çıkarma başarısı gösterdiğini belirten Prof. Dr. Leblebici, şunları söyledi:

“Aday öğrencilerin tercihlerinde, mezuniyet sonrasında iş hayatına atılabilme kriteri büyük önem taşıyor. Sabancı Üniversitesi mezunlarının yüzde 91’i, diplomalarını aldıkları ilk yıl içinde tercih ettikleri sektörlerde iş hayatına atılıyor ya da diledikleri ülkelerde lisansüstü eğitimlerine devam edebiliyor. Ayrıca yüzde 23'ünden fazlası, bugün yurt dışında; dünyanın çeşitli ülkelerinde, en önde gelen şirketlerde ve kuruluşlarda, başarılı çalışmalarını sürdürüyor.”

Sabancı Üniversitesi’nde öğrenciler fakültelerini seçiyor

Sabancı Üniversitesi'ni farklı kılan özelliklerin başında özgün öğrenim sistemi geliyor. Tanıtım günlerinde de "Türkiye’nin tam anlamıyla ilk ve tek program seçme özgürlüğü sunan" üniversitesi vurgusuyla öğrencilerin bu konudaki tüm soruları cevaplandırılıyor. 

Sabancı Üniversitesi’nde akademik bölüm bulunmuyor.   Mühendislik ve Doğa Bilimleri, Sanat ve Sosyal Bilimler ile Yönetim Bilimleri olmak üzere üç fakülteye sahip olan üniversitede öğrenim görecek olan öğrenciler, üniversite giriş sınavı sonucuna göre tercihini yaparken "bölüm" değil, fakülte seçimi yapıyorlar. Gerçekten okumak istedikleri programa ilk iki yıl içinde aldıkları Temel Geliştirme Programı derslerinden sonra karar verebiliyorlar.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.