LGS tercih sonuçları açıklandı! MEB 2023 LGS tercih sonuçları ekranı

LGS tercih sonuçları açıklandı! MEB 2023 LGS tercih sonuçları ekranı
LGS tercih sonuçları son dakika sonuc.meb.gov.tr ekranı | LGS (lise) yerleştirme sonuçları açıklandı mı, ne zaman açıklanacak? MEB Lise yerleştirme sonucu öğrenme sayfası e-Okul!

LGS 2023 tercih sonuçları için gözler Milli Eğitim Bakanlığı'nın meb.gov.tr ekranına çevrildi. Lise tercih süreci 3-19 Temmuz tarihleri arasında tamamlandı. Milli Eğitim Bakanlığı yerleştirme sonuçlarını ve boş kalan kontenjanları açıkladı. Sonuçlarla birlikte okul tercihlerini yapan öğrenciler için 'Hangi liseye gideceğim' sorusu da yanıt bulmuş olacak. Sonuçlar e-Okul ekranından görüntülenebilecek. Fen Lisesi ve Anadolu Lisesi gibi nitelikli okullara yönelen öğrenciler, istedikleri sonuçları elde edememeleri durumunda nakil başvurusunda bulunacak. LGS nakil başvuruları 24-28 Temmuz tarihleri arasında alınacak. Peki, LGS tercih sonuçları saat kaçta açıklanacak ve nereden sorgulanabilecek? İşte MEB LGS sonuçları sorgulama ekranı...

Milli Eğitim Bakanlığı, binlerce adayın merakla beklediği 2023 LGS, Liselere Geçiş Sistemi yerleştirme sonuçlarını açıkladı.
Milli Eğitim Bakanlığı, Liselere Geçiş Sistemi (LGS) yerleştirme sonuçlarını http://www.meb.gov.tr internet adresinden açıkladı.

Yerleştirme sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte boş kontenjanların da açıklanması bekleniyor.

NAKİL DÖNEMİ BAŞLADI

Adaylar sonuçlarına Bakanlığın internet sitesinden ulaşabilecek.

Bu yıl 1 milyonu aşkın 8. sınıf öğrencisinin katıldığı ve 562 birincinin çıktığı LGS kapsamındaki merkezi sınav 4 Haziran'da yapılmıştı. Sonuçların 23 Haziran'da açıklanmasının ardından tercih dönemi 3 Temmuz'da başladı ve 19 Temmuz'da sona erdi. Yerleştirme sonuçları bugün Milli Eğitim Bakanlığı'nın internet sitesinden açıklanacak. İlk yerleştirmede yerleşemeyen ya da yerleştiği okulu değiştirmek isteyen öğrenciler için süreç devam edecek. 1. nakil tercih dönemi 24-28 Temmuz tarihleri arasında yapılacak. Sonuçlar 31 Temmuz'da açıklanacak.

2023 LGS TERCİH SONUÇLARI AÇIKLANDI MI?

MEB kılavuzunda yer alan bilgilere göre, LGS yerleştirme sonuçları ve boş kalan kontenjanlar 24 Temmuz'da "meb.gov.tr" üzerinden açıklanacak.

Öğrenciler LGS tercih sonuçlarını meb.gov.tr adresinden öğrenebilecek. Öğrenciler, merkezi sınav puanına göre Türkiye genelinde 2 bin 492 liseye yerleştirilecek.

Bu kapsamda sınavla öğrenci alan okullara toplam 206 bin 414 öğrenci alınacak. Anadolu liseleri için 71 bin 22, fen liseleri için 40 bin 470, sosyal bilimler liseleri için 10 bin 740, Anadolu imam hatip liseleri için 42 bin 356 ve mesleki ve teknik Anadolu liseleri için 41 bin 826 kontenjan bulunuyor.

Nakiller bu yıl da iki dönem halinde yapılacak. Öğrencilerin her iki dönemde de 3 tercih hakkı olacak.

LGS TERCİH SONUÇLARI SAAT KAÇTA AÇIKLANACAK?

Milli Eğitim Bakanlığı'nın sonuç açıklama alışkanlıkları göz önünde bulundurulduğunda LGS tercih sonuçlarının bugün saat 10.00'da erişime açılması bekleniyor.

LGS 2. TERCİH DÖNEMİ NE ZAMAN?

Yerleştirmeye esas nakil tercihleri ortaöğretim kurumlarına tercih ve yerleştirme takvimi doğrultusunda 2 (iki) dönem hâlinde alınacak ve yerleştirmeye esas nakil sonuçları her nakil döneminin sonunda, 31 Temmuz 2023 ve 07 Ağustos 2023 tarihlerinde ilan edilecektir.

08/02/2023 tarihli ve 6785 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile ilan edilen olağanüstü hal kapsamında 6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen Kahramanmaraş depremleri nedeniyle 2022 - 2023 eğitim öğretim yılında sadece Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş, Malatya, Osmaniye illeri ile Gaziantep ilinin Nurdağı ve İslahiye ilçelerinde 5 Şubat 2023 tarihinde 8. sınıfa kayıtlı olan öğrenciler yerel yerleştirme ile okullara yerleştirilmiş ancak herhangi bir okula yerleştirilememiştir. 2022 - 2023 eğitim öğretim yılında 5 Şubat 2023 tarihinde 8. sınıfa kayıtlı olan ve tercih dönemlerinde yerel yerleştirme ile okullara yerleşen ancak herhangi bir okula yerleşemeyen öğrenciler, İl/İlçe Öğrenci Yerleştirme ve Nakil Komisyonlarına başvurmaları halinde, yerel yerleştirme ile okullarda kontenjan olup olmadığına bakılmaksızın 08-16 Ağustos 2023 tarihlerinde ilgili komisyonlar tarafından öğrencilerin yerleştirme başvuruları alınacak, okul ve şube dengesi gözetilerek 18 Ağustos 2023 tarihinde yerleştirme işlemi tamamlanacaktır.

KAYITLAR 26 TEMMUZ'DA BAŞLIYOR

Yerleştirmesi yapılan öğrencilerin kayıtları, 26 Temmuz 2023 tarihinde başlayacak. Bu sürecin sona ermesiyle birlikte 1. yerleştirme dönemi başlayacak.

2 KEZ NAKİL DÖNEMİ OLACAK

Yerleştirmeye esas nakil tercihleri ortaöğretim kurumlarına tercih ve yerleştirme takvimidoğrultusunda 2 (iki) dönem hâlinde alınacak ve yerleştirmeye esas nakil sonuçları her nakildöneminin sonunda, 31 Temmuz 2023 ve 07 Ağustos 2023 tarihlerinde ilan edilecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.