İlkokul kayıtları ne zaman başlıyor?

İlkokul kayıtları ne zaman başlıyor?
İlkokul kayıtları ne zaman başlıyor sorusu merak konusu oldu. Milli Eğitim Bakanlığı 2023-2024 Eğitim öğretim yılı kayıtlarıyla ilgili bilgilendirme yayımlandı. Buna göre okullar 11 Eylül Pazartesi günü açılacak. İlkokul kayıtları, e-okul istemi üzerinden e-kayıt yöntemiyle alınacak. Peki; ilkokul kayıtları ne zaman başlıyor? Çocuğunuz hangi okula gidecek? Kayıt için gerekli belgeler nelerdir? İlkokul 1.sınıfa kaç yaşında başlanıyor? MEB takvimi nasıl olacak? Tüm bilgileri haberimizde bulabilir

İlkokul kayıtları ne zaman başlıyor sorusu merak konusu oldu. Milli Eğitim Bakanlığı 2023-2024 Eğitim öğretim yılı kayıtlarıyla ilgili bilgilendirme yayımlandı. Buna göre okullar 11 Eylül Pazartesi günü açılacak. İlkokul kayıtları, e-okul istemi üzerinden e-kayıt yöntemiyle alınacak. Peki; ilkokul kayıtları ne zaman başlıyor? Çocuğunuz hangi okula gidecek? Kayıt için gerekli belgeler nelerdir? İlkokul 1.sınıfa kaç yaşında başlanıyor? MEB takvimi nasıl olacak? Tüm bilgileri haberimizde bulabilirsiniz. İşte detaylar...

İlkokul Kayıtları Ne Zaman Başlıyor?

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) 2023-2024 eğitim öğretim yılı okul kayıt takvimini duyurdu. Buna göre ilkokul kayıtları 14 Ağustos'ta başladı. Kayıt için öğrenci velisinin 31 Ağustos 2023 Perşembe gününe kadar okul idaresine başvurması gerekiyor. Veliler çocuklarının sınıf ve şubelerini e-devlet şifresini kullanarak 3 Eylül 2023 Pazar gününden itibaren öğrenebilecek. 

Çocuğunuz Hangi Okula Gidecek?

Milli Eğitim Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, ana sınıfı, ilkokul 1. sınıf ve ortaokul 5. sınıf öğrencilerinin e-kayıt sonuçlarına, e-Devlet Kapısı'nda "Milli Eğitim Bakanlığı İlköğretim Okulları Adrese Göre Kayıt Okulu Sorgulama (e-Kayıt)" hizmeti üzerinden ulaşılabilecek.

E-Kayıt Sonuçları İçin Tıklayın

İlkokul Kayıtları İçin Gerekli Belgeler Nelerdir?

-Öğrencinin nüfus cüzdanı fotokopisi

-Kayıt/Bilgi Formu (Okuldan alınacak)

-İsmi aday kayıt listesinde olmayanlar için yerleşim yeri (ikametgah) belgesi (Nüfus Müdürlüğünden alınacak)

-2 top A4 fotokopi kağıdı

İlkokul 1. Sınıfa Ne Zaman Başlanıyor?

Okul yaşını hesaplamak için öncelikle Milli Eğitim Bakanlığı’nın https://eokulyd.meb.gov.tr/yasHesap.aspx hesabına giriş yapın. Ardından çocuğunuzun doğum tarihini gün, ay, yıl olmak üzere bilgilerini doldurun. Sonra hesapla butonuna basın. Bunun ardından çocuğunuzun anaokulu ya da ilkokula başlama yaşının olduğu bir ekran ortaya çıkacaktır.

69 ayını tamamlayan çocuklar İlkokul 1.sınıfa başlayabiliyor. Kayıtların yapıldığı yılda çocuğun eylül ayının sonu itibari ile 69 ayını tamamlaması gereklidir. 69 – 71 ay arasında olan çocuklar velilerinin talep etmesi durumunda 1. sınıf kayıtlarını erteleyebilirler ve anasınıfına kaydettirebilirler. 66 – 68 aylık çocuklar velilerinin istemesi durumunda dilekçe 1.sınıfa kaydettirilebilir. 72 aydan daha büyük çocuklar için ise 1.sınıf kayıtları zorunludur. Sağlık raporu veya dilekçe ile kayıtları ertelenemez.

Milli Eğitim Bakanlığı Takvimi

-Anaokulu ve İlkokul birinci sınıfların uyum eğitimi 4-8 Eylül 2023 tarihleri arasında yapılacaktır.

-Birinci dönem; 11 Eylül 2023 Pazartesi günü başlayacak ve 19 Ocak 2024 Cuma günü sona erecektir.

-Birinci dönem ara tatili; 13-17 Kasım 2023 tarihleri arasında yapılacaktır.

-Yarıyıl tatili; 22 Ocak - 4 Şubat 2024 tarihleri arasında yapılacaktır.

-İkinci dönem, 5 Şubat 2024 Pazartesi günü başlayacak ve 14 Haziran 2024 Cuma günü sona erecektir.

-İkinci dönem ara tatili, 15-19 Nisan 2024 tarihleri arasında yapılacaktır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.