Biyoloji Bölümü Nedir? Kaç Yıllıktır?

Biyoloji Bölümü Nedir? Kaç Yıllıktır?
Biyoloji, yaşamın ve canlı organizmaların bilimsel olarak incelenmesi ve bir doğa bilimidir. Peki, biyoloji bölümü nedir? Biyoloji bölümü kaç yıllıktır? Biyoloji bölümü hangi puan türü ile öğrenci almaktadır? Biyoloji bölümü hangi fakülteye bağlıdır? Bölümde hangi dersler okutulmaktadır? Detaylar haberimizde...

Biyoloji, yaşamın ve  canlı organizmaların bilimsel olarak incelenmesi ve bir doğa bilimidir. Peki, biyoloji bölümü nedir? Biyoloji bölümü kaç yıllıktır? Biyoloji bölümü hangi puan türü ile öğrenci almaktadır? Biyoloji bölümü hangi fakülteye bağlıdır? Bölümde hangi dersler okutulmaktadır? Detaylar haberimizde...

Biyoloji Bölümü Nedir?

Tüm canlı varlıkların yaşamını, fonksiyonlarını, gelişimlerini ve evrimlerini bilimsel olarak inceleyen bir bilim dalıdır. Biyoloji, bir doğa bilimidir. Biyoloji bölümünden mezun olankişiler, biyolog olarak pek çok alanda çalışma imkanı bulabilirler. 

Biyoloji Bölümü Kaç Yıllıktır?

Biyoloji bölümü 4 yıllık bir lisans bölümüdür. Ancak, bazı üniversiteler, öğrencilerine 1 yıl İngilizce hazırlık sınıfı okuttuğu için kimi zaman eğitim süresi 5 yıla da çıkabilmektedir.

Biyoloji Bölümü Hangi Puan Türü İle Öğrenci Almaktadır?

Biyoloji bölümü sayısal puan türünden öğrenci almaktadır.

Biyoloji Bölümü Hangi Fakülteye Bağlıdır?

Biyoloji bölümü Fen-Edebiyat Fakültelerine bağlı bir lisans bölümüdür.

Biyoloji Bölümünde Hangi Dersler Okutulmaktadır?

Genel biyoloji, genel fizik, genel kimya, genel matematik, ekoloji, organik kimya, biyoistatistik, hayvan anatomisi, hücre biyolojisi, çevre kirlenmesi, astrobiyoloji, histoloji, entomoloji, biyofizik, bitki embriyoloji, genetik, hayvan coğrafyası, bitki coğrafyası gibi dersler okutulmaktadır. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.