ZEKİ GÜVEN

ZEKİ GÜVEN

YİNELENMEYİN YENİLENİN

Merhaba,

Yine bir yılı daha geride bırakıyoruz. Her yeni yıla girişimizde eski yıl gitse de kurtulsak deriz. Hatta her geçen yıl bir öncekinden daha olumsuzsa yeni yıla bakışımız bile değişmekte. 2020 yılında pandemi başladı. Herkes evlere kapandı, hastalıkla mücadele derken yılı uğursuz ilan ettik. O gitti 2021 geldi, ama nafile. 2021 yılı daha da acımasızca oldu. Pandemide yeni varyantlar, ölümlerin artması, yazın çıkan orman yangınları, ekonomik sorunlar derken bu yıl daha kötü geldi. Şimdi de 2022’ye gireceğiz ama sanırım umutlar çöktü. Peki sorun yıllarda mı yoksa içimizdeki karanlık ve kirli canavarda mı? Geçen 365 gün herkes için aynı mı? Hiç mi güzel şeyler olmadı?

Yeni yıl demek 365 günü geride bırakıp yeni 365 güne başlamak değildir. Asıl yeni yıl, yeniden başlama ve yenilenmedir. Yeni aldığımız her eşya veya araç için çok mutlu oluruz. Örneğin; bir kıyafet alırsınız ve onu giyecek yerleri hayal edersiniz. Ya da yeni bir ev, araba aldığınızda da hayaller bir başkadır. Kimse aldığı araba ile kaza yapmayı ya da aldığı evin depremde yıkılmasını hayal etmez. O zaman şimdi yeni bir yıla giriyoruz. Tüm o olumsuz duyguları atıp, güzel hayaller kurmanın tam zamanı. Yenilenmeyi dışsal değil, içsel uygulamak gerekir. Tabi ki hayatınızı kökten değiştirin demiyorum. Bu biraz abartılı olur. Herkes kendi yaşam serüveninde yapmak istediklerini önüne koymalı. Bunları yeni yıla nasıl yerleştireceğini planlamalı. Hayal kurmak çok önemli. Aslında hepimiz düşüncelerimizi yaşıyoruz. Olumlu ya da olumsuz aklımızdan geçenler, korkular, endişeler, sevinçler, mutluluklar vs. bunları düşünüp kurgularız ve yaşamımıza yükleriz. Ve bir gün karşımıza çıktığında “benim aklıma gelmişti” veya “tam da hayal ettiğim gibi” deriz. 

Yenilenmek aslında bir değişimdir. Değişim kendi içinde gelişimi barındırır. Bu değişim ve gelişim bilinçli olursa ne güzel olur. Dünyaya sürekli olumsuzluklarıyla değil, olumlu tarafını görerek başlamak gerekir. Bakış açınızı değiştirin. Hep aynı yerden bakarsanız aynı şeyleri görürsünüz. 

Yenilenmek için beklemeyin. Yarını beklemek bir erteleme stratejisinden başka bir şey değildir. İnsanlar doğru zamanı bekliyor. Ya da doğru zamanı öğrenmek için astrologlara, falcılara, kahinlere veya uzmanlara gidiyor, soruyor. Yarın ne olacağını soruyor. Fakat yarın hiçbir zaman gelmeyecek çünkü yarın geldiğinde o bugündür. O zaman bugün yenilenmeye ve değişmeye başlayın. Yeni bir yıl geliyor. Bundan daha iyi bir zaman olamaz.

Yeni bir yıla girmek psikolojik, duygusal, ruhsal, manevi ve ahlaki açıdan olmalıdır. Evet haklısınız, dünya çok zor bir süreçten geçiyor. Ama dünya için ağlamak, bizi yeni biri yapmıyor. Harekete geçersek yeni bakış açıları, yeni fikirler ve yeni enerjilerle dünyayı değiştirebiliriz. Ama en önemlisi biz değişirsek dünya değişecek. Biz yenilenirsek dünya yenilenecek.
Yeni yılın hepimize umut, aşk, enerji sağlık ve düzen getirmesini diliyorum.

Sevgilerimle…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
ZEKİ GÜVEN Arşivi