ASIM ÇALIK

ASIM ÇALIK

UYUYA KALIP UYANDILAR

Fenerbahçe'nin kazanması gereken bir maçtı liderlik için. Bir maçı eksik olmasına rağmen topladığı puan gayet iyi. Geriden gelenlerle farkı açmak hedefiyle kazanmaya devam demek zorundaydı. Bir ara sallansalarda kazanmayı bildiler.

Jesus ilk haftalarda tek çapa ile, ki bu Arao'ydu, oynamak istiyordu. Süper Ligi küçük gördü demek istemiyorum ama tek orta sahayla işi götürebileceğini düşündü. Giresunspor karşılaşması tekden çifte geçmek için milattı Jorge için. Karadeniz ekibine ligin ilk haftasında verilen bir puan ve yenilen üç golden sonra Portekizli teknik adam çift ön libero ile oynamaya karar vermişti.

İstanbulspor randevusunda sahaya çıkan kadro , girenler ve çıkanlar doğruydu yanlışdı diyemeyiz çünkü takımda yorulan oyuncular olduğu için hoca da rotasyona devam etti haliyle. Ancak hem ilk yarıda elde edilen iki fark hem de rakibin zayıf olması futbolcuları rehavete itti. Önce 1-2 sonra da 2-3 skorları futbolcuların rakibi küçük görmesiyle ilgiliydi. Motivasyonları da düştü o dakikalarda. 

CRESPO ve LINCOLN OYUNU ÇÖZDÜLER

Her iki oyuncu da orta sahayı sadece rahatlatmakla kalmadılar yaptıkları presle rakip orta saha ve defansı sürekli olarak hataya zorladılar. Crespo enerjisi ve verdiği müthiş güvenle orta sahanın patronu olduğunu bir kez daha gösterdi. Son haftalardaki form durumlarına ve skora katkılarına bakarsak, Jorge Jesus'un  merkezde Crespo'yu, ileride de Batshuay'yi taktik tahtasına ilk isimler olarak yazması şart bundan sonrasında.

Gecenin Notu: 3'lü defans derken 4'lü defans oynarken de savunma arkasına atılan toplar hep tehlike yarattı İstanbulspor karşısında. Eğer rakip Fenerbahçe ayarında olsaydı, sarı lacivertlilerin işi zor olacaktı besbelli. Hocanın bu probleme acilen çözüm bulması gerekiyor. Szalai....Hem yorgun hem de formsuz. Hoca da çaresiz çünkü diğer 2 stoperi de sakat. Belki de Attila'nın mental terapiye ihtiyacı var. Jesus Altay’a yaptığı gibi bir Babalık da Attila için yapmalı!

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
ASIM ÇALIK Arşivi