ASIM ÇALIK

ASIM ÇALIK

KUNTZ'a RAĞMEN

Kuntz karşılaşma öncesi verdiği röportajda Ferdi'yi 8 numara pozisyonunda oynatmasıyla ilgili olarak; "Ben Alman Ümit Milli Takımının hocasıyken, Ferdi de Hollanda Ümit Milli Takımında oynuyordu. Onlarla bir maç yapmıştık ve o dönemde  Ferdi'yi çok beğenmiştim. Çok yönlü bir oyuncu. Türk Milli Takımının Ferdi gibi çok yönlü oyunculara ihtiyacı var" dedi. 

Tamam Ferdi'nin yeteneği, kalitesi ve çok yönlülüğüne lafımız yok ama Temmuz 2018'de Fenerbahce'ye gelen ve son dönemde de hep kanatta, defans ve orta saha, oynayan bir oyuncu neden orta sahanın göbeğinde oynar ki? Kuntz kurduğu kadroyla Lüksemburg'u resmen oyuna ortak etti Perşembe akşamındaki mücadelede. 

YANLIŞ TERCİHLER

Halbuki sahaya İrfan Can forvet arkası çıksa, kanatlardan birinde Yusuf Akgün oynasa, merkezde İsmail Yüksek Orkun'a partner olsa ve Ferdi'de sol bek olarak oynasaydı, rakip bu kadar rahat bir kırk beş dakika oynayamazdı diye düşünüyorum.

İlk devrede kalemize bu şekilde çabuk gelen ve orta alanımızı hızlı adamlarıyla kolayca geçebilen bir takımı ikinci yarıda ancak çift forvet ve irfan Can gibi bir yaratıcı oyuncuyla durdurabilirdik. Alman teknik adam devre başlarken İrfan'ı oyuna almayı akıl edebildi ama Serdar Dursun'u ancak üçüncü golü yedikten sonra yanına çağırdı oyuna girmesi için. Ayrıca karşılaşma 2-2 devam ederken Enes ve Eren'le kaçan kafa golleri muhtemelen Serdar ikinci yarı başlarken oyuna girmiş olsaydı tabelaya yansımış olacak ve skor da 4-2'ye gelebilecekti.

Gecenin Notu: 73'den sonra sahada Dursun, Kahveci, Yüksek ve Akgün vardı. Kuntz hocanın aklı başına çok geç geldi! Bu oyuncular en azından ikinci 45 başlarken sahada olmalılardı. Bu arada kenarda Ozan varken Ciğerci'nin oyuna girmesi ve elimizde santrfor mevkii olarak sadece Enes ve Serdar yer alırken Cenk Tosun'un neden evde maçı televizyondan izlediğinin de cevabını vermeli Alman teknik adam.

Kürsüye Kim Çıktı? İsmail Yüksek hem orta sahadaki dengeli ve hırslı oyunuyla parladı hem de beraberlik sayısını atarak Milli Takımımızı Uluslar Liginde B Klasmanına taşıdı. 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
ASIM ÇALIK Arşivi