SELAHATTİN ÖZTÜRK

SELAHATTİN ÖZTÜRK

GÜNÜMÜZ DÜNYASI-2

Önceki yazımızda dünya insanlığına, hatta çevreyi “ZEHİR” içiren küresel Emperyal odaklara kısa değinip, bir tahlilini (analizini) yapmıştık.

Bireysel “ÖZGÜRLÜK” adına şahsı çırakları için diğer insanların “HAKLARINI” gözardı etmek sağlıklı ve insani bir yaklaşım tarzı değildir. Maalesef bu yapıyı hiçbir kişi ve kurum denetleyememektedir. İnsanlık kendini “GÜVENSİZ” hissetmektedir, gerçekte de hiç kimse güven içinde değildir.  Bu konuyu ne güzel “dörtlük”de özetlemiş usta Ozan Neşet Ertaş: “Süte su karıştı / Sonra Söze Yalan / Mideye Haram / İş’te orada bozuldu insan”

Bu karanlık, kirli Emperyaller, “İnsanı, Zamanı, Mekanı” ifsad ettiler, fesada uğrattılar, bunların her birini “Ruhsuz” hale getirdiler. Öyle ki insana BİREY  diyerek, koruyucu bütün zırhlarını çıkarttılar. Yalnızlaştırdılar. Sonrada çıkarlarını ses çıkarmayacak hale getirip, sömürdüler. Birde onure edecek kendilerince onlara değer verdiklerini ima eden ÇAĞDAŞ MODERN-İLERİCİ-ÖZGÜR İNSAN yaftasıyla süslediler.

Küresel emperyalistler; az da olsa zulüm düzenlerine karşı çıkanlara da olumsuz yaftalarını yerleştirdiler; ÇAĞDAŞ, GERİCİ hatta daha da ileri gidip DİKTATÖR dediler.

Oysa ÖZGÜRLÜK ÇAĞDAŞLIK: Kulluğun körelttiği, KUL’A kulluğun adıdır bu günkü modernitede. Esas özgürlük, çağdaşlık; Alemlerin sahibi Allah’a kulluktur.

Ondan başka kimsenin önünde eğilmemektir. O’nun OKU emrine uyup, öğrenerek, üreterek çağın problemlerini çözebilmektir.

GERİCİLİK de : Rabb’ın kılavucuzunun (kitabının) dışında farklı şeyler arayarak insanlığı geriye karanlığa düşürmektir. Bütün peygamberler, ömürlerini gericilerde mücadeleyle geçirmişlerdir. Dünyanın bir numaralı sorunu AHLÂKSIZLIKTAN doğan SÖMÜRÜDÜR. Kulu kula kul edince kendiliğinden tıkır tıkır işliyor bu durum. Maalesef ülkemizde, Tanzimat sonrası Tanzimatçılar dahil çoğu elitlerimiz bu duruma evrilmişler, bugün bile çok yönlü kişilik sahibi “Celladına aşık” kişiliksizleri görebiliyoruz. Fiilen işgal edemediklerini de Zihnen işgal edip, Seküler anlayışı dayatıp çok rahat değerlerinden kopararak, istedikleri gibi yönlendirebilmektirler. Gelecek yazımızda inşallah zehir akıtan bu sistemin panzehirini yazmaya gayret edeceğiz. 

Sevgi ve Saygılarımla..

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SELAHATTİN ÖZTÜRK Arşivi