CEVDET TÜTÜNCÜ

CEVDET TÜTÜNCÜ

GÜÇ KİMDE ?.

Sevgili dostlar, Dünya’nın sunduğu ortamı kendi kullanımına uygun hale getirmek için insanoğlu varoluşundan beri sürekli devinim içinde ve günlük hayatın her alanında gelişme göstermekte. İnsan hayatını kolaylaştıran bilimsel araştırmalar ve teknolojik gelişmeleri, bundan böyle yeni nelerin bulunacağını bilmediğimiz için şimdilik bulunanların en iyisi olarak görmek durumundayız. 

Son yüzyılın en önemli gelişmeleri olarak nitelendirebileceğimiz iki olaydan birisi Perserevance isimli uzay aracının Mars’a gönderilmesi ( 17.Temmuz.2020 ) ise diğeri de James Webb Teleskobunun Dünyamızdan 1.500.000 km. uzağa gönderilmesidir                      ( 26.Aralık.2021 ).

Bu olaylar elbette yüzyılın en önemli bilimsel gelişmeleri olarak bizleri ilgilendirmekte ancak, her ikisinin de farklı görevleri bulunan uzay araçlarından özellikle Perserevance’ın Mars’taki araştırmaları insanoğlunu hemen ama çok yakından ilgilendirerek geleceğimizle ilgili bizlere ışık tutmakta.

Değerli okurlar, bilim insanları Mars’tan gelen görüntülere bakarak ve çeşitli araştırmalarla tahminde bulunuyorlar. Buna göre Mars’ta eskiden yaşam vardı. Ancak, buradaki hayatı sonlandıran ve şu andaki görüntüyü sağlayan tek bir neden olabilir o da, çok güçlü nükleer silah kullanımı ! Gezegen üzerinde hiç yeşil örtünün olmaması ve tam anlamıyla ürküntü veren tarumar görüntünün ancak atom bombasının kullanımıyla mümkün olabileceğini ileri sürmekteler. Yani eğer yaşam vardıysa, burada yaşayanlar hesapsız ve öngörüsüz bir eylemle nükleer silah kullandılar ve hem birbirlerini ve hem de kendilerini yok ettiler.

 Bu çerçeve içerisinde, uzayda başka yerlerle ilgili araştırmaların devam etmesi bizlere yeni umutlar verirken, aynı zamanda ders almamız gereken örnekler de sunuyor gibi !.

Hepimiz insanız, canlıların içinde düşünmek ve zeka yeteneği bulunan yegane varlıklarız..

O halde..,

Bu özelliklerimiz bizi hala da bir yandan NATO ( North Atlantic Treaty Organization-Kuzey Atlantik Asamblesi ) toplantıları yapmaya, bir yandan da Ukrayna’ya, Litvanya’ya vb. karşı savaş açmaya mı yöneltiyor ?.

Geçmişte Mars’ta öyle bir felaket olmadıysa bile kaprisler, hırslar sonucunda düşünme yeteneğini kaybeden insanoğlunun düşeceği bir gaflet sonucunda, hiç şüpheniz olmasın Dünyayı Mars’ın şu andaki görünümüne dönüştürmesi mümkün olabilir !.

 Bir insanın kendisi zayıfsa, ülkesinin savaş bakımından güçlü olması nasıl bir anlam ifade ediyor ?..

Değil mi ki ilkçağlar artık geride kaldıysa, insanoğlunun bütün dünyada asgari ve makul müştereklerde buluşma zamanı gelmiş olmalı…

Esen kalın.     

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
CEVDET TÜTÜNCÜ Arşivi