SELAHATTİN ÖZTÜRK

SELAHATTİN ÖZTÜRK

AKİDE ve DİNİN KUTSİYETİ

Allah katında "Akide ve Dinin (İslam'ın) kutsallığı" her şeyin üstündedir. İnanç ne kadar sağlam, Din ne kadar yaygın ve uygulama alanı bulursa yeryüzünde sömürü ve zulüm o kadar geriler.

Emperyalist zalimler bunu çok iyi bildikleri için günümüzde (savaşlarla, kültürel, psikolojik ve ekonomik saldırılarla Müslüman toplumların, içinde çoğunluğu Müslüman olan devletlerin üzerine gidilmektedir. Afrika, Ortadoğu, Türkiye v.b. ülkelere, Avrupa da ABD de Müslüman halklara yapılan baskılara, saldırılara bakmak, olayın vahametini ortaya koymak için yeterlidir kanaatimce.

Bir taraftan gizli açık misyonerlik faaliyetleri her yerde devam ederken, ayrıca özel güçlü fonlarla kurulan  bazı dernek, vakıf hüviyetli kuruluşlar, Din ve Akide inancını, ahlakın gücünü dejenere etme, kırma adına faaliyetleri yürütülmektedir.

Bunların sonuçlarını menfi olarak bu gün  çok  net görmekteyiz.

Modernlik adına, kültür emperyalizmi yoluyla nesiller dejenere edildi. Helaller, haramlar birbirine karıştırıldı. Eğitim sistemine açılan gedikler sonucu gençlikte kişiliksiz kimliksiz gençler yetişti. Allah'a  inanmayan ateistler, peygamberimizi tanımayan deistler ortaya çıktı. Aile sağlamlığını zedemeler gündeme alındı. Çok kesimlerden kişiliksiz insanlar satın alındı. Adeta beyinlere formatlar atıldı.

İnanç sistemimize bu denli saldırılar olurken, Müslümanlar da çok hızlı hareket ederek gidişatı durdurarak kendi Dinlerini, Akidelerini, nesillerini, ailelerini, milletlerini, vatanlarını, devletlerini korumakla görevlidirler.

Böyle durumlarda nefsin ve hislerin arkaya bırakılıp, tıpkı peygamber ve arkadaşlarının Mekke’den Medine’ye Hicretinde yaptığı gibi, olayların akışı ve şiddetine göre, Allah'ın emrettiği Farziyet görevini yerine getirmesi gerekir.

Zafer, yeryüzünde Hak ve Adaletin güçlenmesi, Devlet, Vatan, mal, mülk, milletlerin şerefi, v.b... gibi maddi ve manevi değerlerin gücüne güç katılması için, mevcut (makam, mevki, mal, mülk, mekan v.b.. değerlerin sırasına göre feda edilmesi gerekebilir. Bu duruma herkesin kendisini hazırlaması tüm Müslümanların, bütün insanlığın faydasınadır. Kulluk açısından Allah'ın da Razı olacağı bir durumdur.

Cuma bayramınızı tebrik ederim. Selamlar, Allah'a emanet olunuz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SELAHATTİN ÖZTÜRK Arşivi