Şahinler Holding'den spor turizmine 50 milyon dolarlık yatırım

Şahinler Holding'den spor turizmine 50 milyon dolarlık yatırım
Grubun Antalya Belek’te bulunan tatil kötü Club Mega Saray bünyesinde kurulacak ve tamamlandığında 700 yatak kapasiteli otelin, dünya standartlarında kongre salonlarının, futbolun da içinde olduğu sporun farklı dallarından tesislerin yer alacağı kompleksin ilk adımı olan Megasaray Tennis Academy hayata geçiriliyor.
İstanbul’da düzenlenen basın toplantısında konuşan Şahinler Holding Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Şahin, kurulacak akademide eğitimler verileceğini ve Türkiye Tenis Federasyonu ile başlattıkları çok yönlü işbirliği ile ileride Türkiye’den dünya çapında tenisçiler çıkmasına katkı sağlayacaklarını belirtti.
 
Kemal Şahin: “Megasaray Tennis Academy bünyesinde yapılan 21  yeni tenis kortu ile kort sayımızı 43’e çıkardık. Federasyon ile başladığımız çok yönlü işbirliğimiz sayesinde ileride; birlikte hem ulusal hem de uluslararası turnuvalar düzenleyeceğiz. Club Mega Saray olarak milli tenisçilerimize ve bizi Wimbledon’da temsil eden hakemlerimize sponsor olduk. Gençlerimizi spora, özellikle de tenise teşvik etmek için üzerimize düşeni yapacağız. Bizim yapacağımız yatırım sadece ticari bir yatırım değil, aynı zamanda Türkiye’nin gelecekte dünya çapında tanınan daha çok tenisçiler yetiştirmesi için çok önemli bir adımdır.  “ dedi.

CLUB MEGA SARAY, 2019 İÇİN ALINAN ÖN REZERVASYON SAYISINDA TÜRKİYE ‘DE ÜÇÜNCÜ

Club Mega Saray’da; 1992 yılından bu yana çok fazla tenisle ilgilenen misafir ağırladıklarını belirten Şahin: “ Bölgenin en güçlü spor- eğlence- aile tesislerinden biriyiz. Yoğunluğu Alman ve Ruslardan oluşan ve sektörde ender rastlanan şekilde, %70’e yakın tekrar gelen (repeat) misafirlerimiz var. Dünyanın en çok tercih edilen otelleri arasında bulunan ve %95 memnuniyet oranına sahip Club Mega Saray; 2019 için alınan ön rezervasyon sayısında  Türkiye’de üçüncü sıradadır.  Misafirlerimizin önerilerini alıp, değerlendirip kendimizi sürekli geliştiriyoruz. Her yıl yaptığımız tali yatırımlarla sezon boyunca çok yüksek doluluk oranlarına ulaşıyoruz. Döviz geliri olarak 2018’de %30 büyüdük.  2019 sezonunu da Türkiye Tenis Federasyonu’nun Club Mega Saray’da düzenlediği ulusal tenis turnuvası  ile açtık. İlk misafirlerimiz 700’e yakın tenisçilerimizdi. “ dedi.
 
Toplantıda konuşan Türkiye Tenis Federasyonu Başkanı Cengiz Durmuş ise şunları söyledi: “ Sporcularımız için  Club Mega Saray gibi tenis merkezleri büyük önem taşıyor. Oyuncularımız her türlü imkâna sahip bu merkezlerde hazırlıklarını yaparak turnuvalara hazırlanıyor.  Ülkemiz uygun iklimi, modern tesisleri ve üstün servis kalitesi ile spor turizminde de hak ettiği yeri alıyor.” dedi.
Club Mega Saray’ın yeni yatırımının Türkiye’de tenisin ve sporun gelişmesine önemli sağlayacağına inandığını söyleyen Başkan; “ Yeni inşa edilen kortlarla birlikte 43 korta ulaşacak bu dev tenis tesisi Türk tenisinin gelişimine de çok önemli katkılar sağlayacaktır. Uluslararası boyutta hizmet verecek Club Mega Saray Tenis Akademisi’nin ATP ve WTA’de şampiyonluklar kazanacak ve ilk 100’e girecek Türk sporcuların yetişmesine de önemli katkısı olacaktır. Yıllar önce ailece tatilimizi yapmak için Club Mega Saray’a gitmiş ve çok beğenmiştik. Ülkemizin gururu olan bu otellerden biri olan Club Mega Saray’la işbirliği anlaşması imzalamanın gurur ve mutluluğunu yaşıyorum. Ayrıca ülkemizde tenis sektörününyatırım yapılabilecek bir noktaya gelmiş olması da Federasyon Başkanı olarak beni ayrıca mutlu ediyor.” dedi.
 
Engin ÇAĞLAR

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.