İspanyollardan Türkiye'ye yatırım

İspanyollardan Türkiye'ye yatırım
2016 yılında İş insanı Burak Kutal, Dr. Ecz. Süha Miraç Kaya ve Vona International girişimi ile kurulan Zoleant, geliştirdiği özel bir iş modeliyle fabrika ve laboratuvar olmadan fason ürettirerek yakaladığı hızlı büyüme sonucunda kısa sürede İspanyol yatırımcıların dikkatini çekti. Hayvan sağlığı ve beşeri ilaç sektöründe faaliyet gösteren Labiana Grubu, Zoleant İlaç A.Ş.’nin yüzde 51 hissesini 10 milyon TL’ye satın aldı.
 Genişleyen ürün portföyü ve satış ağı ile dünya çapında bir marka olma yolunda hızla ilerleyen Zoleant, Avrupa, Türkiye ve Asya’da stratejik olarak seçilmiş üreticileri ile 11 ülkede hizmet veriyor. Zoleant CEO’su Burak Kutal ilaç sektöründe daha hızlı ürün geliştirebilmek amacıyla kurdukları bu yeni sistemde fabrika ve laboratuvar olmadan ürünü tedarikçilerde geliştirip pazara sunabiliyor. Kutal, “Türkiye pazarı için ilaç ruhsatı satın alarak ve ilaçların üretimini Avrupa’ya taşıyarak başladık. Ayrıca kısa zamanda Türkiye’de yeni 3 ilaç ruhsatlandırmayı başardık. İç pazarda toplam 11 ruhsatımız ve 35 ihracat izin belgemiz ile üreticisi hem Türkiye’de hem de Avrupa’da olan ihraç pazarlarını açtık. Kısa zamanda Vietnam’da, Birleşik Arap Emirlikleri’nde, Irak’ta, Suudi Arabistan’da, Pakistan’da, Malezya’da ürünlerimizi ruhsatlandırmayı başardık. Bunları hem Türkiye’den ihraç hem de Avrupa’dan direkt transit ticaretle ihracat olarak organize ediyoruz, böylece kazanç Türkiye’de kalıyor” şeklinde konuştu.
Hedef 5 yılda 100 milyon TL
“Zoleant’ın, oldukça zor, rekabetçi ve dinamik pazarlara sahip bir bölgede güçlü ve yetenekli bir ekibin eseri olarak bundan sonra da mevcut ve gelecekteki distribütörlerimiz ile tedarik zincirimize maksimum değer katacağından eminiz” diyen Zoleant CEO"su Burak Kutal, “Tüm bölge veteriner hekimlerine değer yaratmaya devam ederken Labiana ile birlikte büyümeyi dört gözle bekliyoruz. Hedefimiz ciromuzu 5 yılda 100 milyon TL’ye çıkarmak” şeklinde konuştu. Hayvan sağlığı sektöründe global bir oyuncu olma hedefi ile ilerleyen Labiana Grubu CEO"su Manuel Ramos Ortega da, “Bu işlemin Zoleant’ın stratejik konumu, pazar erişimi, tamamlayıcı ve stratejik ürün portföyü nedeniyle Ortadoğu ve Afrika (Middle East and Africa-MEA) bölgesindeki hedeflerimize ulaşmak açısından uygun bir katalizör olduğunu düşünüyoruz. Bölgedeki büyümemizi yeni satın almalar ile sürdürmeyi hedeflemekteyiz” şeklinde konuştu.
 
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.