İMMİB'den Aygaz'a birincilik ödülü

İMMİB'den Aygaz'a birincilik ödülü
Aygaz, İstanbul Maden ve Metaller İhracatçı Birlikleri (İMMİB) tarafından düzenlenen '2013 İhracatın Yıldızları Ödül Töreni'nde 'mineral yakıtlar' kategorisinde birinciliği elde etti.

Aygaz, İstanbul Maden ve Metaller İhracatçı Birlikleri (İMMİB) tarafından düzenlenen "2013 İhracatın Yıldızları Ödül Töreni"nde "mineral yakıtlar" kategorisinde birinciliği elde etti. 

Aygaz açıklamasına göre, geçen yıl en çok ihracat yapan firmalara 56 kategoride toplam 168 ödülün verildiği törende, Aygaz Genel Müdür Yardımcısı Ali Kızılkaya, şirketin ödülünü Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci"den teslim aldı.

Türkiye"nin en fazla ihracat gerçekleştiren birliği İMMİB tarafından gerçekleştirilen törene Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci"nin yanı sıra Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi ve İMMİB Koordinatör Başkanı Tahsin Öztiryaki katıldı. 

Açıklamada yer verilen bilgilere göre, yurtdışında 30"a yakın ülkeye deniz yoluyla LPG (Likit Petrol Gazı), LPG tüp ve tankları ihraç eden Aygaz, uluslararası standartlardaki kalite anlayışı ve yüksek lojistik yetkinliği sayesinde pazarında rekabet üstünlüğüne sahip bulunuyor. Aygaz 2013 yılında ulaştığı ihracat hacmiyle öngörülen hedeflerini aşarak 87 milyon dolar döviz girdisi sağladı. 

İhracat payı yüksek şirketleri belirleyerek, "İhracatın Yıldızları" ödülleri ile ihracatlarını artırmaları için firmaları teşvik eden İMMİB"in çatısı altında, İstanbul Elektrik-Elektronik, Makine ve Bilişim İhracatçıları Birliği, Çelik İhracatçıları Birliği, İstanbul Kimyevi Maddeler ve Mamulleri İhracatçıları Birliği, İstanbul Demir ve Demir Dışı Metaller İhracatçıları Birliği, İstanbul Maden İhracatçıları Birliği ve Mücevher İhracatçıları Birliği yer alıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.