Henkel 2014 Mali Yılına İyi Başladı

Henkel 2014 Mali Yılına İyi Başladı
Henkel CEO’su Kasper Rorsted mevcut mali yılla ilgili görüşlerini yaptığı bir açıklama ile paylaştı. Kasper Rorsted, açıklamasında “Pazarda süregelen zor şartlara rağmen Henkel olarak 2014 mali yılına iyi bir başlangıç yaptık.

Tüm iş birimlerimiz organik büyüme gerçekleştirdi ve karlılığını artırdı. Yükselen pazarlarımızda çok güçlü bir performans sergilerken, olgun pazarlarımızda da büyüme kaydettik. Diğer yandan döviz kurunun olumsuz etkileri, satışlarda geçtiğimiz yıla göre daha da güçlü bir etki yaptı.” ifadelerini kullandı.

 

Henkel’in Çamaşır ve Ev Bakımı iş birimi, %6,0 seviyesinde güçlü organik büyüme kaydetti. Güzellik ve Bakım iş biriminde ise satışlar organik bazda %3,0’lık güçlü bir artış gösterdi. Yapıştırıcı Teknolojileri iş birimi de benzer şekilde %4,1’lik güçlü organik büyüme elde etti. 

 

Net gelir %13,2 artışla 403 milyon Euro’dan 456 milyon Euro’ya yükseldi. 7 milyon Euro’ya tekabül eden azınlık payları düşüldükten sonra net gelir 449 milyon Euro olarak gerçekleşti (geçtiğimiz yıl aynı dönem: 393 milyon Euro). Azınlık payları düşüldükten sonra düzeltilmiş net gelir %8,4 artışla 417 milyon Euro’dan 452 milyon Euro’ya yükseldi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.