Yedi dilde şarkı söyleyen Vildan ilk teklisini müzik severlerin beğenisine sundu

Yedi dilde şarkı söyleyen Vildan ilk teklisini müzik severlerin beğenisine sundu
İlk single albümü “Sev Yeter” i MC Müzik Yapım etiketiyle piyasaya çıkartan Vildan Demir, kendisine büyük destek verip sesini de çok beğenen 9. Cumhurbaşkanı merhum Demirel’in uğuruna inanıyor. Vildan albümünü 90. Doğum gününde birlikte şarkı söyleme onuruna da ulaştığı Demirel’e ithaf etti.

Müzik eğitimine doğup büyüdüğü şehir olan İzmir"de on bir yaşında girdiği çocuk korosunda başlayan ve katıldığı ses yarışmalarında il ve ilçe birincilikleri alarak müzik dünyasındaki yolculuğuna başlayan genç sanatçı Vildan Demir ilk single albümü “Sev Yeter” i piyasaya çıkarttı. Üniversite eğitimini Ege Üniversitesi Devlet Türk Musikisi Konservatuvar’ ında, yüksek lisans eğitimini ise Haliç Üniversitesi"nde tamamlayan sanatçı master eğitmi sırasında ise İstanbul’un prestijli mekanı ve köklü kulüplerinden Büyük Kulüp"te ilk profesyonel sahne çalışmalarına başladı.
 
Yedi dilde şarkı söylüyor…
 
Sahne çalışmalarında geniş bir repertuara sahip olan genç sanatçı mızraplı tambur çalıyor ve yedi ayrı dilde şarkılar söylüyor. Şarkılarını Jazz, latin, 80"ler ve 90"ların yabancı, Türkçe pop, halk müziği, Türk sanat müziği, ve arabesk gibi bir çok değişik tarzda oluşturulan özel bir repertuarla yurtiçi ve  yurt dışında sayısız konserler verdi.
 
Cumhurbaşkanı Demirel’in 90. Doğum günü partisine davet edildi…
 
Öğrenciliği  sırasında sesinin güzel olması nedeniyle 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel tarafından özel olarak doğum günü partisine davet edilerek büyük bir gururu yaşayan Vildan Demir, “Ankara Swissotel’e tek sanatçı olarak davet edilmiştim. Rahmetli Cumhurbaşkanımız o gün benden o kadar çok şarkı istedi ki! Bana on yedi  tane istek şarkı gönderdi. “Yemen Türküsü”nü,  “İzmir’in Kavakları”nı benimle birlikte söyledi. “Huysuz ve Tatlı Kadın”ı istedi. “Eşref”, “Bir Demet Yasemen”, “Ormancı”, “Hekimoğlu”, “Vardar Ovası”, “Ömrümüzün Son Demi”, “Havada Bulut Yok Bu Ne Dumandır”, Demirel’in istek şarkılarındandı. Bana sesinim çok güzel olduğunu en kısa zamanda da albüm yapmamı istedi. Ben de kendisine söz vermiştim. Şimdi bu ilk single albümümü kendisine ithaf ediyorum” dedi.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.