Yazarlar ve Okurlar Kartal'da Buluştu

Yazarlar ve Okurlar Kartal'da Buluştu
Kartal Belediyesi ve Kırıntı dergisinin ortaklaşa düzenlediği 'Yazarlar Okurlarıyla Buluşuyor İmza Günleri', İzmir CHP Milletvekili Mustafa Balbay'ın katılımı ile başladı.

Kartal Belediyesi  ve Kırıntı dergisinin ortaklaşa düzenlediği  "Yazarlar Okurlarıyla Buluşuyor İmza Günleri", Kartal Belediyesi’nin yeni hizmet binasında başladı. Etkinliğe çok sayıda yazar ve kitapsever katıldı. Etkinliğin açılışına Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz , CHP İstanbul Milletvekili Kadir Gökmen Öğüt ve “Yazarlar Okurlarıyla Buluşuyor İmza Günleri"nin konuğu olan gazeteci yazar ve CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay da katıldı.

 

“Doğru Bilgiye Ulaşılmalı”

 

"Yazarlar Okurlarıyla Buluşuyor İmza Günleri"nin açılış konuşmasını yapan Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz; Ankara Tıp Fakültesi’nde okuduğu dönemlerde yaşadığı bazı olaylar ve anılarından örnek verdi. Başkan Altınok Öz, doğru bilgiye ulaşılması gerektiğini ve bilgiye ulaşıldığında yabancılaşmanın ortadan kalkacağını söyleyerek “Bilginin ne zaman nerede lazım olacağı belli değildir. Sizlerle iki anımı paylaşmak istiyorum. Ankara’da okurken yol arkadaşım olan, Ankara Üniversitesi ve Kayseri üniversitesinde dekanlık yapan ve 30 Nisan’da emekli olan Prof. Dr. Semih Baskan hocanın arşiviyle bugün bir anı tazeledik. Sosyal demokrasi derneklerindeki arkadaşlarımızı andık. 1985 veya 1986 yıllarında yapılan sigorta hastanelerinin başhekimleri toplantısında, İstanbul Üniversitesi İşletme İktisadi Enstitüsü hocası Prof. Dr. Turan Yazgan, ipek yolu ve ipek yoluyla ilgili kıtaların keşfi, Afrika’nın keşfi; Afrika’daki hammaddenin bulunuşu, köleliğin ortaya çıkarılışı, sanayi devrimi ve Osmanlı İmparatorluğu nasıl çökertildi konularını ders niteliğinde anlattı. Bu dersten sonra salonda bulunan bütün başhekimler ayağa kalkıp verdiği bilgiden dolayı Prof. Dr. Turan Yazgan hocayı ayakta alkışladılar.

 

Ayakta alkışlarken iki kişi çok dikkatimi çekti. Birisi 1969 – 70 yılında öğrenci temsilcisiydi. Şimdi o arkadaş Kastamonu Devlet Hastanesi başhekimi. İkinci arkadaş ise MHP kökenli bir arkadaştı. O da çifte silahla dolaşırdı. İki zıt ideolojiye sahip arkadaşlar ayağa kalkarak Prof. Dr. Turan Yazgan’ın verdiği o bilgiyi paylaştılar. Demek ki biz doğru bilgiye ulaştığımız zaman kendi aramızda yabancılaşmayı ortadan kaldırıyoruz. Bir dönem kitapçıda dolaşırken Murat Çulcu’nun ‘Tarihi Tezler’ adlı kitabını gördüm.

 

Kitabı kısa sürede okuyup bitirdim. O kitapta gördüğüm bir şey vardı. O da emperyalizmi ve bugünü anlayacaksak bu bilgilere ulaşmamız lazım. Okul hayatımız süresince bunlar bizlere öğretilmedi. İşte o nedenle Türkiye’de alevi-sünni kavgası, sağ- sol kavgası hep yeşerip durdu. Eğer bilgiye ulaşırsak, bize dünyaya gelmiş geçmiş tek liderin o oyunları bozduğunu ve herkesin hedefinde Gazi Mustafa Kemal Atatürk olduğunu biliriz. Çünkü dünyada var olabilen tek anti emparyalist Atatürk’tür. Önce biz kendimizin ne olduğunu bilmeliyiz. İşte onu sağlayacak olanlar da kitaplardır. Bir belediye başkanı, yerel yönetici ve siyasi partinin temsilcisi olarak diyorum ki, emeğinize sağlık. Bizim düşünmediklerimiz ve düşünemediklerimizi bizlere aktardığınız için Kartal adına teşekkür ediyorum” dedi.

 

 

“Kitap Okuma Oranı İstenilen Düzeyde Değil”

 

Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz’ün açılış konuşmasının ardından söz alan konuk yazar Mustafa Balbay, Türkiye’de kitap okuma alışkanlığının istenilen düzeyde olmadığına vurgu yaptı. Balbay, “Ne zaman bir kitap etkinliği olsa ben mutlaka oranın bir parçası olmak isterim. Çünkü okurlarla kitaplarda buluşmak bence en güzel buluşmalardan biri ama ne yazık ki Türkiye"de kitap okuma oranı istenilen düzeyde değil" dedi.

 

Balbay, "Türkiye"de okumak deyince birinci sırada meydan okumak, ikinci sırada bildiğini okumak, üçüncü sırada canını okumak, dördüncü sırada hariçten gazel okumak, beşinci sırada kitap okumak var. Ama olsun. Oranın azı-çoğu değil okuyan kişinin olması önemlidir. Kitap ile okuyucuyu birleştiren Kartal Belediyesi’ni kutluyorum. Ben de özgürlük sonrası kitapseverler ile buluştuğum için çok mutluyum" diye konuştu.

 

Mustafa Balbay, konuşmasının ardından kaleme aldığı kitaplarını imzaladı, vatandaşlarla fotoğraf çektirdi.

 

Yazarlar Kitap Severlerle Buluştu

 

Kartal Belediyesi ve Kırıntı Dergisi işbirliği ile hayata geçirilen "Yazarlar Okurlarıyla Buluşuyor İmza Günleri" nin ilk gün etkinliğine katılan yazar Murat Tuncel, Türkay korkmaz, Tülay Bilginer ve Prof Dr. Sevim Gündüz de kaleme aldıkları kitaplarını Kartallılarla paylaştı. Kitapseverler, yazarların kitaplarını alarak imzalatmayı da ihmal etmedi. 

 

“Yazarlar Okurlarıyla Buluşuyor İmza Günleri” Devam Edecek

 

"Yazarlar Okurlarıyla Buluşuyor İmza Günleri” başlığıyla başlayan etkinlik 27 Ekim 2014  Pazartesi gününe kadar devam edecek. Etkinlik kapsamında yer alacak yazarlar ise şöyle.

 

20 Ekim Pazartesi ( Dil ve Kimlik )

 

10.00-19.00:

Rıza Zelyut

Mustafa Köz

 

21 Ekim Salı ( Deprem Bilinci )

 

10.00-19.00:

Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan

H. Ataman Yıldırım

Hasan Taşçı

Dilruba Nuray Erenler

Metin Kaya

 

22 Ekim Çarşamba ( Cumhuriyet ve Kazanımlarımız )

 

10.00-19.00:

Yrd. Doç. Dr. Orhan Çekiç

Sevilay Özyürek 

Ali Rıza Gelirli

Funda Bahçeci

Niyazi Yaşar

 

23 Ekim Perşembe ( Babam Rıfat Ilgaz )

 

10.00-19.00:

Hüseyin Aslan

İsmet Yalçın

Nurullah Can

 

24 Ekim Cuma ( Okuma Kültürümüz )

 

10.00-19.00:

Ferhat Özen

Engin Turgut

Aslı Durak

Hasan Seçkin

Orhan Bahtiyar

 

25 Ekim Cumartesi ( Demokrasi ve Özgürlük )

 

10.00-19.00:

Fatoş Salman

Osman Şahin

Emel seçen

İ. Gürşen Kafkas

 

26 Ekim Pazar ( Ormanlarımız )

 

10.00-19.00:

Ömer Lütfi Demircan

Yüksel Yazıcı

Türkay Korkmaz

İ. Gürşen Kafkas

Metin Cengiz

 

27 Ekim Pazartesi ( Kapanış )

 

10.00-19.00:

Ahmet Ümit

İnal Aydoğdu

Hasan Taşçı

Dilruba Nuray Erenler

Metin Kaya

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.