Ünlü ressamların eserlerini canlandırdılar

Ünlü ressamların eserlerini canlandırdılar
Bitlis'in Tatvan ilçesinde Görsel Sanatlar Öğretmeni Sevda Eren'in ünlü ressamların eserlerini, geri dönüşüm malzemeleri kullanarak yaptığı tablolarda canlı mankenlerle sergilemesi büyük ilgi gördü.

Bitlis"in Tatvan ilçesindeki Van Gölü Ortaokuluna 3 yıl önce atanan Erzurumlu Görsel Sanatlar Öğretmeni Sevda Eren, sıra dışı çalışmalarıyla hem okulda hem de öğrencilerin yaşamlarında farkındalık oluşturdu.

Eren, ilk olarak atölyesi olamayan okulda atıl durumdaki bir odayı okul idarecileri ve öğrencileriyle yeni bir çalışma alanına çevirdi.

Duvarlarına ülkenin tarihi, kültürel ve doğal zenginlerini çizen ve kullanılamaz durumdaki sıra ve oturakları boyayarak onları adeta birer sanat eserine dönüştüren Eren, rengarenk atölyede öğrencilere sanat sevgisi aşıladı.

Öğretmen Eren"in son çalışması sosyal medyada büyük beğeni topladı. Eren, sene başında başlattığı çalışmalar kapsamında temin ettiği çit ve kartonları geri dönüştürerek bir çerçeve haline getirdi.

Ardından öğrencileriyle dünyaca ünlü ressamların eserlerinde yer alan karakterleri canlandırdı.

Resimlerdeki karakterlere benzemek için aynı giyim ve makyajı yapan öğrenciler, oluşturulan tablonun içine girip o kişiyi canlandırdı.

Öğrencilerin sergisi büyük ilgi gördü

Kısa sürede sosyal medyada yayılan öğrencilerin görüntüsü, yurt içi ve yurt dışında büyük ilgi gördü.

Eren,  yaptığı açıklamada, asıl hedeflerinin okullarını güzelleştirerek öğrencileri üretken birer birey haline getirmek olduğunu söyledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.