Türk sinemasının Güdük Necmisi: Halit Akçatepe

Türk sinemasının Güdük Necmisi: Halit Akçatepe
Oyunculuk hayatına henüz 5 yaşındayken başlayan, Hababam Sınıfı'ndaki 'Güdük Necmi' tiplemesiyle hafızalarda yer bulan Halit Akçatepe, vefatının 2. yılında anılıyor.

Hababam Sınıfı filmindeki "Güdük Necmi" tiplemesiyle hafızalara kazınan oyuncu Halit Akçatepe, vefatının 2. yılında anılıyor.

Halit Akçatepe, 1 Ocak 1938"de Sıtkı ve Leman Akçatepe"nin oğlu olarak Üsküdar"da dünyaya geldi.

"Nasreddin Hoca Düğünde" filmiyle 5 yaşındayken oyunculuğa başlayan Akçatepe, İstanbul Şehir Tiyatroları Çocuk Bölümü"ne girdiğinde henüz yedi yaşındaydı.

Yeşilköy Pansiyonlu İlkokulu ve Refik Halit Karay Mektebinin ardından Saint Benoit Fransız Lisesinden mezun olan ünlü oyuncunun tiyatro ile tanışıklığı ilk defa lise yıllarında başladı ve Yeşilay"ın Yeşil Sahne"sinde amatör olarak sahneye çıktı.

Tiyatroda oyunculuğun yanı sıra Edebiyat Fakültesi ve Hukuk Fakültesine devam eden fakat tiyatro için okulu bırakan Akçatepe, profesyonel olarak ilk kez 1960 yılında "Sel" piyesiyle sahneye çıktı.

Akçatepe, 16 ayrı tiyatrodaki 43 piyeste aldığı rollerin yanı sıra filmlerde figüran olarak rol almaya başladı, duygusal komedilerde karakter rollerini canlandırdı, çok sayıda film ve reklam filminde de oynadı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.