Şiir Meydanında Tarancı ve Dıranas Anıldı

Şiir Meydanında Tarancı ve Dıranas Anıldı
Küçükçekmece Belediyesi’nin düzenlediği ‘Şiir Meydanı’ programında bu ay Türk şiirinin usta kalemleri Cahit Sıtkı Tarancı ve Ahmet Muhip Dıranas anıldı.

Cennet Kültür ve Sanat Merkezi’nde Hüseyin Köroğlu’nun sunumuyla gerçekleşen etkinliğe Şiir Derneği Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Abdullah Uçmar başta olmak üzere ünlü şairler Bahtiyar Arslan, Alper Çeker, Suavi Kemal Yazgıç ve Cihat Artan katıldı.

 

 

‘ASIL AMAÇ SANATA DİKKAT ÇEKMEK’

 

 

Cahit Sıtkı Tarancı ve Ahmet Muhip Dıranas’ın hayat hikayesini katılımcılara anlatan Hüseyin Köroğlu, “Bugün şiir meydanının yedincisini gerçekleştiriyoruz. Bu nedenle Küçükçekmece Belediyesi’ne çok teşekkür ediyorum. Bizim en önemli amacımız sanata dikkat çekerek; insanları şiire yönlendirmek.”dedi. Programda usta şairlerin ünlü dizelerini de okuyan Köroğlu büyük alkış aldı.

 

 

‘ŞİİRLERİNDE ÖLÜM KORKUSU VE TABİAT VAR’

 

 

Prof. Dr. Abdullah Uçmar da konuşmasında Cahit Sıtkı Tarancı’nın şiirlerinde ölüm korkusunu ve tabiatı anlattığını belirterek, ‘Yaş 35 Yolun Yarısı’ şiirinin Türk edebiyatının en güzel şiirlerinden biri olduğunu söyledi. Ahmet Muhip Dıranas’ın da şiirlerini yayınlamakta geciktiğini ifade eden Uçmar, Dıranas’ın garip akımından önceki hece şiirine farklı bir yaklaşım getirdiğini kaydetti.

 

 

‘ONUN HAYATI BİZE CESARET VERİYOR’

 

 

Ünlü şair Bahtiyar Arslan ise, Cahit Sıtkı Tarancı’nın trajedisinin babasının istekleriyle çatışması olduğunu kaydederek, “Cahit Sıtkı aslında hayatta başarısız biri. Bu nedenle onun hayatı bize cesaret veriyor ve hepimiz onu çok seviyoruz.”diye konuştu. Ayrıca Arslan, Ahmet Muhip Dıranas’ın da en büyük özelliğinin duyguları karşı tarafa geçirmedeki başarısı olduğunu söyledi.

 

 

Yaklaşık 2 saat boyunca konuk şairler kendi şiirlerini ve ünlü şairler Dıranas ile Tarancı’nın şiirlerini katılımcılarla paylaştı. Program sonunda ise Küçükçekmece Belediyesi tarafından en güzel şiiri okuyan ve yazan vatandaşlara kitap hediye edildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.