Ressam ve Şair Eyüpoğlu'na Vefa

Ressam ve Şair Eyüpoğlu'na Vefa
Türk şiirinin ve resim sanatının ünlü ismi Bedri Rahmi Eyüpoğlu, Kartal Belediyesi tarafından ölümünün 39. yılında Hasan Ali Yücel Kültür Merkezi’nde düzenlenen programla anıldı.

Kartal Hasan Ali Yücel Kültür Merkezinde gerçekleştirilen anma programına Kartal Belediye Başkan Yardımcısı Ömer Fethi Gürer, Kartal Belediyesi Meclis üyeleri, Belediye Birim Müdürleri, Bedri Rahmi Eyüpoğlu’nun ailesi, öğrencileri, sanatçılar, Gazeteci İdris Akyüz, yazar - Tv program yapımcıları Tayfun Talipoğlu, Nebil Özgentürk, ulusal ve yerel basın temsilcileri, çok sayıda vatandaş katıldı.

 

Program, sunucu Fatih Mehmet Köroğlu’nun yaptığı açılış konuşmasının ardından Bedri Rahmi Eyüpoğlu’nun yaşamını anlatan belgeselin yayınlanmasıyla başladı. Belgesel sonrası Bedri Rahmi Eyüpoğlu’nun öğrencilerinden Prof. Dr. Aydın Ayhan, 46 yıl süren sanat hayatında Eyüpoğlu’nun yapıtlarından örnekler vererek Türk resmine getirdiği yeni bakış açısını ve ünlü sanatçının son yıllarında tanığı olduğu anıları izleyicilerle paylaştı. Programda Bedri Rahmi Eyüpoğlu’nun yazıdığı şiirler, Doç. Dr. Abdullah Akat, Gazeteci İdris Ayüz, Muzaffer Akyol, Nebil Özgentürk, Prof. Dr. Süleyman Saim Tekcan, Tayfun Talipoğlu, Türkay Korkmaz, Umut Uzunkaya, Fuat İğdebeli, Yılmaz Özdemir tarafından okunurken “ O Ses Türkiye”nin finalisti Kartallı sanatçı Ersin Yılmaz ve Binay Koçak da Eyüpoğlu’nun bestelenen şiirlerinden seçme eserleri seslendirdiler.

 

Anma etkinliğinde konuşan Eyüpoğlu Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanı Yakup Eyüpoğlu, “ Eyüpoğlu Vakfı olarak çok mutlu olduk. Bedri Rahmi Eyüpoğlu, bizim mücevherimiz.. Yaklaşık 6 yıldır Bedri Rahmi Eyüpoğlu için hiç bir anma yapılmamıştı. Bu nedenle Kartal Belediyesi’ne ve Başkan Altınok Öz’e çok teşekkür ediyoruz” dedi.

 

Yoğun katılımla gerçekleşen anma etkinliğinin sonunda Kartal Belediyesi Başkan Yardımcısı Ömer Fethi Gürer ve CHP Meclis Grup Başkan Vekili Nihal Korkmaz tarafından Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz adına katılımcılara plaket takdim edildi. Kartal Doğu Karadenizliler Derneği Başkanı Op. Dr. Necmi Kurt da anma etkinliğinden dolayı Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz adına Başkan Yardımcısı Ömer Fethi Gürer’e teşekkür plaketi verdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.