Ödüllü yazar Armağan Ekici'nin 'Umut, Kendi Enkazından' Everest Yayınların'dan çıktı!

Ödüllü yazar Armağan Ekici'nin 'Umut, Kendi Enkazından' Everest Yayınların'dan çıktı!
Homeros, Shelley ve Ambrose Bierce’dan başlayıp, Lewis Carroll, James Joyce, Flann O’Brien, Ahmet Hamdi Tanpınar, Antonin Artaud, Nikos Kazancakis, Behçet Necatigil, Oktay Rifat, Enis Batur üzerinden edebiyatın bugünün dünyasıyla bağlantılarını arıyor, çeviri meseleleri üzerine okurla birlikte düşünüyor.

Lacivert Taşından Tabletler ile 2006 yılında Cevdet Kudret Edebiyat Ödülü’nü kazanan Armağan EkiciEverest Yayınları Deneme dizinden çıkan yeni kitabı Umut, Kendi Enkazından’da 2015-2018 arasındaki yazılarını derliyor. Homeros, Shelley ve Ambrose Bierce’dan başlayıp, Lewis Carroll, James Joyce, Flann O’Brien, Ahmet Hamdi Tanpınar, Antonin Artaud, Nikos Kazancakis, Behçet Necatigil, Oktay Rifat, Enis Batur üzerinden edebiyatın bugünün dünyasıyla bağlantılarını arıyor, çeviri meseleleri üzerine okurla birlikte düşünüyor.

Everest Deneme türlerarası, cins, tanımlanamaz yazınsal nesneleri, kurmaca-olmayan yaratıcı metinleri bir araya getiriyor. Okuduğumuz, tekrar okuduğumuz, hatta okumadığımız kitaplar, yaşam ve diğer her şey hakkındaki bu zeki ve özgün okuma denemeleri; aşırı-yorum, üst-kurmaca, pastiş, yazınsal ve görsel kolaj, intihal, kendine mal etme, nitelikli yanlış anlama, kopyalama gibi sanatsal formları kullanarak kurmaca ile deneme arasındaki sınırları ihlal ediyor, melez biçimler yaratıyorlar.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.