Hacı Bektaş-ı Veli'yi Türkülerle Anlattı

Hacı Bektaş-ı Veli'yi Türkülerle Anlattı
TRT İstanbul Radyosu sanatçısı Fuat İkiz’in türküleriyle eşlik ettiği Muş Alparslan Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Mehmet Kamil Coşkun, Hacı Bektaş-ı Veli’yi anlattı.

Küçükçekmece Belediyesi Kültür Sanat etkinlikleri kapsamında, Gülten Özaydın Ticaret Meslek Lisesi’nde gerçekleşen söyleşide gençlerle buluşan Mehmet Kamil Coşkun, Hacı Bektaş-ı Veli, Mevlana, Yunus Emre, Hacı Bayram-ı Veli gibi İslam büyüklerini türküler ve deyişler üzerinden ele aldı.

 

‘KANDİL OLMAK İÇİN UĞRAŞMIŞLAR’

 

Aşık Veysel’in amacının insanlara Hakkı tanıtmak olduğunu kaydeden Coşkun, “Her bir kıta Peygamber Efendimiz’in (SAV) sözüne, Kuran-ı Kerim’deki bir ayete dayanmaktadır. Bu nedenle bu eserler daha çok eğlenmek için değil, eğitim için dinlenmelidir. Bu insanların hepsi kandil olmak, İnsanların içindekileri temizlemek ve dosta kavuşmak için uğraşmışlardır. ”dedi.

 

‘KENDİNİZE BİR REHBER BULUN’

 

Mehmet Kamil Coşkun ayrıca gençlere,”Sizlere iyi şeyler kazandıracak kişileri bulun. Öğretmenleriniz sizin en güzel dostlarınız mesela. İnsan tek başına daha iyi ve doğru olamıyor. Mutlaka birisinin yardımı gerekiyor. Bu nedenle bir rehbere ihtiyacınız var. Kandil olan insanların hepsinin bir piri, mürşidi var. ”diyerek öğütte bulundu.

 

FUAT İKİZ ALKIŞA DOYDU

 

Fuat İkiz ise, Aşık Veysel’den ‘Dost Dost Diye Nicesine Sarıldım’, Aşık Daimi’den ‘Bu Da Gelir Bu Da Geçer Ağlama’, Aşık Ali Sultan’dan ‘Dostum Dostum’ gibi dillere pelesenk olan eserleri seslendirdi. Gençlerden büyük alkış alan İkiz, performansıyla büyüledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.