Grup Yürüyüş'ten Mursi için ağıt

Grup Yürüyüş'ten Mursi için ağıt
Grup Yürüyüş, mahkeme salonunda hayatını kaybeden Mısır'ın demokratik yöntemlerle seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi için 'Mısır İkindisinde Bir Adam' isimli esere klip hazırladı.

Muhammed Mursi anısına yazılan eser, "Şehidimiz Muhammed Mursi için naçizane ağıtımız "Mısır İkindisinde Bir Adam" YouTube kanalımızda yayında. Rabbimiz rahmet eylesin. Onu Bedir"in, Uhud"un şehitlerine komşu eylesin." ifadeleriyle grubun sosyal medya hesaplarından yayımlandı.

Grubun solisti Mehmet Ali Aslan  yaptığı açıklamada, Mısır"da yaşanan süreçte halkın topyekun darbeye karşı mücadele verdiğine işaret etti.

Mısır"da yaşananlarla Türkiye"nin 15 Temmuz"daki darbe girişiminin benzerlik gösterdiğine dikkati çeken Aslan, "Mursi"ye, hem bu hareketin lideri olarak hem de mahkemede darbecilere karşı eğilmeden, diz çökmeden, halkının ve hakikatin yanında durmasından ötürü değer veriyoruz." diye konuştu.

Aslan, Mursi"nin şehadetini öğrendikleri sırada bir etkinliğe katılmak üzere hazırlandıklarını ifade ederek, "Haberi geldiğinde doğrusu gerçekten çok sarsıldım yani beklemediğimiz bir şeydi. Rahatsızlıkları vardı. Onu gerçekten katletmeye çalıştılar ama yine bir şekilde şaşırdık ve konsere gözyaşlarıyla çıktık." dedi.

Muhammed Mursi"nin hikayesini insanların duyması gerektiğini kaydeden Aslan, gıyabında kılınan cenaze namazına katıldığını ve namazın ardından stüdyoya giderek çalışmalara başladıklarını aktardı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.